- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Опет ће се заиграти баскет у сећање на Луку – за Филипов живот

© ФотоДругари Луке Јовановића
Другари Луке Јовановића - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
Пратите нас
Сада већ давне 2014. године Србија је остала нема над случајем погибије Луке Јовановића, 21-годишњака који је изгубио живот у саобраћајној несрећи, у јавности познатој као „случај Кантримен“. Годинама касније, његови пријатељи не заборављају Луку и организују нови турнир у баскету хуманитарног карактера.
Под слоганом „Играмо за Филипа, сећамо се Зумбула“, Лукини другари у новобеоградском блоку 63 организују шести меморијално-хуманитарни турнир, а сав прикупљени новац биће уплаћен за лечење малог Филипа Ивановића.
Филип има 12 година, рођен је као здраво дете, али му је као деветогодишњаку дијагностификован синовијални сарком меког ткива.
Хемиотерапијама болест је заустављена, али су после три месеца констатоване метастазе на оба плућна крила које су приморале породицу да лек за своје дете траже у иностранству.
Ствари су се временом закомпликовале, новац се прикупља како би Филип могао да уђе у клиничко испитивање имунотерапије с надом да ће она коначно дати резултат и омогућити му нормалан живот.
С тога, Лукини другари су одлучили да се овогодишњи турнир, заказан за суботу и недељу 11. и 12. јун посвети Филипу.
На турниру ће учествовати 16 екипа, котизација је 4.000 динара, одржаће се и такмичење у шутирању тројки, а сав приход биће уплаћен за Филипово лечење.
„Позвао бих све заинтересоване да дођу у што већем броју и да нам помогну у достизању циља, доброг дружења, доброг баскета, а најважније прикупљања новца за помоћ Филипу“, рекао је Младен, један од организатора.
Организатори турнира позивају и све оне који неће бити у прилици да присуствују баскет турниру да помогну лечењу малог Филипа Ивановића, донацијама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала