- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ДНР: Имамо војни план како да спречимо гранатирање Доњецка

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаТрагови метака на прозорима куће у Доњецкој области
Трагови метака на прозорима куће у Доњецкој области - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
Пратите нас
Реализација посебно припремљеног војног плана омогућиће, у најскорије време, прекид гранатирања Доњецка од стране украјинских снага, изјавила је министар иностраних послова Доњецке Народне Републике Наталија Никонорова.
„У најкорије време биће прекинуто гранатирање престонице Доњецке Народне Републике. Постоји одговарајући војни план. Нисам опуномоћена да откривам његове детаље, то је у домену војне сфере“, изјавила је она новинарима.
Према њеним речима, „перспективе ослобођења републике су већ веома близу“.

Роба из луке Маријупољ стизаће до других држава

Никонорова је такође истакла да ће разрадити могућност испоруке робе из луке Маријупољ у различите државе.
„У нашем власништву појавили су се бродови. Извршена је прва пловидба. То је била испорука на територију Руске Федерације. Тренутно радимо на свим могућим опцијама и механизмима за рад са другим државама, конкретно преко Азовског и, ако је могуће, Црног мора“, рекла је Никонорова новинарима.
Према њеним речима, појава луке са ослобођењем Маријупоља је значајан догађај за земљу.
Током протеклог дана, на територији ДНР је услед гранатирања погинуло десет особа. Данас је објављено о гранатирању Кијевске и Петровске области Доњецка
Тренутно под контролом Кијева остају градови Славјанск, Краматорск, Авдејевка, Марјинка и низ других насељених места ДНР према западу и северозападу од престонице области.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Тенк руских снага у насељу Попасна у ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
РУСИЈА
Шојгу објавио: Ослобођен значајан део ДНР и ЛНР, укључујући и Свјатогорск
Вишецевни ракетни бацачи Град - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
РУСИЈА
Украјинске трупе заузеле канцеларију УН у Краматорску; Доњецк под ударом украјинских граната
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала