- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Руска“ лига зове Партизан и Звезду: „Једначину треба добро простудирати“

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићКошаркаши Звезде и Партизана
Кошаркаши Звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
Пратите нас
Кошаркашки клубови Партизан и Црвена звезда наводно су добили позив за учешће у ВТБ лиги, преноси Моцарт спорт.
ВТБ лига је практично регионална руска лига, у њој учествују и тимови из Белорусије и Казахстана, донедавно су ту били и клубови из Пољске и Естоније, а учествовали су и Летонци, Литванци, Украјинци, Финци и Чеси.
Како наводи новинар Ђорђе Матић, на страницама Моцарт спорта, Партизан и Црвена звезда су добили понуде за учешће у ВТБ лиги – и та опција је и даље на столу.
„Комплетну једначину са више непознатих око позива ВТБ лиге вечити ривали треба добро да простудирају. Да виде који су потенцијални минуси, од нимало лаких путовања, опасности да се затвори ваздушни простор суседних земаља да долете и одлете из Русије, али и плусеви, попут оног да ће играти са далеко квалитетнијим, уједно и атрактивним ривалима (ЦСКА, Зенит, Уникс, Локомотива) него што су сви из јадранског окружења, што би играче обогатило искуством, а клупску касу пунило новцем...“, наводи Матић.
Према његовим речима, евентуални избор ВТБ лиге не би морао да значи и крај нада о два српска тима у Евролиги.
„Зар стални члан ВТБ лиге - ЦСКА - није сувласник Евролиге? А као сувласник, ваљда се и он нешто пита. Ваљда и њега неко слуша, као што га слушају Макаби, Олимпијакос, Панатинаикос, миланска Олимпија, па и "тај" Жалгирис који се (само на речима) нашао на бранику Западне Европе од (непостојеће) инвазије Руса на Европску унију, али му је било мило када су Московљани остали непоколeбљеви у ставу да је Бертомеуово време на челу Евролиге истекло...“, додаје Матић.
Како је истакао, вечити ривали не би требало да дозволе да их, као и до сада, многи „вуку за нос зарад неких квази виших интересан, нити да дозволе да им било ко прети, већ да трезвено сагледају који је њихов лични интерес и шта добијају или губе уколико прихвате или одбију позив“.
Судије АБА лига - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
СПОРТ
Владе Ђуровић за Спутњик: Ово су ударци на кошарку – све због 200 усијаних глава
„Јер, сви одоше напред, а Партизан и Звезда, и поред силних миграција на европском континенту у овом миленијуму, не помакоше се западније од Триглава, нити источније од Ђердапа...“, закључио је Матић.
Кошаркаши ЦСКА из Москве пред дуел са Фенербахчеом у Евролиги - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
СПОРТ
Суспендовани из Европе, али на српски погон доминирају у ВТБ лиги
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала