- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија испред Украјине – уз песму на Европско првенство! /видео/

© Фото : ФССМлади фудбалери Србије
Млади фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
Пратите нас
Фудбалери Србије млађи од 19 година су остварили велики успех и пласман на Европско првенство – квалификације су завршили на првом месту табеле са седам бодова и гол разликом 6:4, истоветно као Украјина, али су добили предност због мање добијених жутих картона од те репрезентације!
Млади српски фудбалери су у последњем колу квалификација остварили велику победу над Норвешком од 3:2, што су и прославили песмом.
Голове су постигли Урош Лазић у 33, Немања Мотика у 36. и Петар Ратков у 47. минуту.
Дашак наде Норвешкој пружили су Јакоб Енг голом у 75. и Данијел Карлсбак у 82. минуту, али је српски тим успео да одоли нападима и да се директно пласира на Европско првенство.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Србија се на Првенству Европе у Словачкој налази у Групи Б заједно са Енглеском, Израелом и Аустријом. Први меч наши омладинци играју 19. јуна против Израела (17,30) у месту Жиар на Хроном.
Три дана касније следи дуел са Енглеском у Бањској Бистрици (20,00), а 24. јуна на програму је меч са Аустријом (20,00) такође на стадиону у Бањској Бистрици.
У Групи А налазе се Словачка, Француска, Италија и Румунија. Две селекције из групе одлазе у полуфинале, а пет најбољих репрезентација (полуфиналисти и победник дуела трећепласираних селекција у групи, меч се игра 28. јуна у Сенецу, 17,00) избориће пласман на Првенство света (U20) које броји 24 учесника и одржава се идуће године у Индонезији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала