- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бизарна ситуација: Игокеа пехар и медаље добија поштом?!

© Фото : АБА лига / Игокеа / Никола ВурунаКошаркашки тренер Драган Бајић
Кошаркашки тренер Драган Бајић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
Пратите нас
Kошаркашком шампиону Босне и Херцеговине Игокеи из Александровца освојени трофеј и медаље биће додељени поштом. За све је, према речима тим менаџера Игокее Синише Kовачевића, „крив" генерални секретар Kошаркашког савеза БиХ Амер Чолан.
Функционер KС БиХ наводно је очекивао да Широки Бријег освоји титулу пред својим навијачима коло пре краја такмичења.
Широки Бријег је у девето и претпоследње коло ушао са скором 7-1, док је Игокеа имала скор 6-2 и тријумфовала са 72:60.
Тако је нови шампион одлучен у последњем колу у ком је Игокеа славила против Слободе са 80:53, док је Широки Бријег поражен од Спарса у Сарајеву са 91:88.

Пре последњег кола у Широком Бријегу генерални секретар KС БиХ је инсистирао да се пехар и медаље донесу у Широки Бријег. Већина чланова Управног одбора је тада рекла да је најбоље да се пехар и медаље поделе након последњег кола. Међутим, он је самоиницијативно донео трофеје и ставио их код записничког стола иако није имао сагласност Управног одбора. Након тога, пред последње коло се више није оглашавао поводом овог питања. Из Савеза су јуче ујутру звали и тражили адресу како би послали пехар и медаље поштом. То је права и цела истина", изјавио је данас генерални секретар KK Игокеа Синиша Kовачевић.

Он је додао да је клуб из Александровца контактирао Управни одбор KС БиХ и захтевао да му се трофеј додели у првој наредној утакмици у новој сезони.
Срамота је да моји играчи нису добили трофеј и медаље након утакмице против Слободе. То показује однос појединих људи у савеза према Игокеи, поштовање овог, али и осталих тимова у лиги. Да не добију признање које су заслужили. Знамо сви шта се десило прошле сезоне, а ове се нису удостојили да награде играче за ових 10 месеци", истакао је Kовачевић.
Мур и Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Којим кошаркашима „вечитих“ истичу уговори овог лета?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала