- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пленковић о оптужницама Србије против хрватских пилота: То неће проћи

© AP Photo / Olivier MatthysАндреј Пленковић
Андреј Пленковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
Пратите нас
Хрватски премијер Андреј Пленковић данас је одбацио утемељеност оптужница Србије против четворице хрватских пилота због бомбардовања колоне српских цивила током операције хрватске војске и полиције ''''Олуја'''' у августу 1995. године.
"Хрватска не прихвата да српско тужилаштво диже оптужнице против несрпских држављана који живе на територији која није Србија", рекао је Пленковић, преноси Хина.
Он је изразио мишљење да "Србија, која је била агресор на Хрватску, Словенију, БиХ, Косово сада глуми" некакво тужилаштво или суд и поручио да "то неће проћи".
Пленковић је рекао да је Хрватска договором хтела да реши тај проблем, али да се, како је додао, "српска страна на то оглушила".
"Ако Србија не прихвата наш предлог за сарадњу, а онда Београд сервира овакве документе, то неће проћи и то врло јасно кажемо", поручио је премијер Хрватске.
Посебно одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду данас је потврдило прву оптужницу коју је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло против четворице официра Хрватског ратног ваздухопловства за злочине почињене у војно-полицијској акцији "Олуја", договореној на састанку војног и политичког руководства Хрватске на Брионима 31. јула 1995. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала