- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Слање НАТО наоружања Молдавији неће ојачати њену одбрамбену моћ

© AFP 2023 / VANO SHLAMOVАмерички војници на војној вежби
Амерички војници на војној вежби  - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да слање НАТО наоружања Молдавији неће ојачати њену одбрамбену моћ.
Како је рекла, од самог почетка специјалне војне операције Русије у Украјини сведоци смо активног рада на томе да се ојача сарадња НАТО и Молдавије.

„Јачање одбрамбене моћи је суверено право и унутрашње питање сваке државе, међутим, слање НАТО наоружања тој бившој совјетској републици неће ојачати њену одбрамбену моћ и није у складу са њеним неутралним статусом“, казала је Захарова.

По питању Молдавије претходно се огласио и Кремљ који је саопштио да располаже информацијама да у тој држави постоје снаге које су заинтересоване да се уједине са Румунијом, али да званичног плана за сада нема.
Претходно је молдавска председница Маја Санду изјавила да је уједињење Молдавије са Румунијом могуће само уколико становништво подржи ову идеју.
Раније је бивши премијер Молдавије Јуриј Ланке рекао да би ова земља требало да се уједини са Румунијом како би добила заштиту НАТО-а и Европске уније од наводне војне претње.
Бивши председник Молдавије Игор Додон изјавио је да се припрема војно и политичко присаједињење земље Румунији и упозорио на опасност да земља буде увучена у „крвави регионални рат“.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
РУСИЈА
Кремљ: У Молдавији постоје снаге које желе уједињење са Румунијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала