- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Снима се наставак „Џокера“ – „Лудило за двоје“ /фото/

© © Фото : пресс-служба Caro Premier Film CompanyХоакин Финикс као Џокер
Хоакин Финикс као Џокер - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
Пратите нас
Редитељ Тод Филипс објавио на друштвеним мрежама да снима другог „Џокера“. Хоакин Финикс већ је прионуо на читање сценарија за наставак филма.
Званично је објављено да ће се Хоакин Феникс вратити као Артур Флек у наставку филмског хита „Џокер“ Тода Филипса, овенчаног Оскаром 2019. године. Филипс је написао сценарио за другог „Џокера“ заједно са Скотом Силвером, а на друштвеним мрежама је објављена предња страна сценарија под насловом „Лудило за двоје“.
Први „Џокер“ из 2019. је сатирична прича о човеку који није симпатичан а ни неко ко изазива емпатију. Реч је о негативцу из стрипова и филмова о Бетмену. У почетку комичар и кловн, онда постаје насилник спреман да уништи цео Готам.
После великог успеха код публике и критике, филм је зарадио више од милијарду долара. Чак 12 номинација за Оскара – за најбољи филм, режију, најбоље адаптирани сценарио... Хоакин Феникс је добио Оскара за најбољу мушку улогу, а Хилдир Гвиднадоутир за оригиналну музику.
Иако Филипс није изнео детаље о новом „Џокеру“, верује се, на основу дела сценарија, да је то прича о Џокеру и Харли Квин, коју је раније играла Марго Роби, пренео је РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала