- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

За све је крив један човек: Нови „подмукли“ план Русије и невиђена метода изгладњивања планете

© AP Photo / Andrea ComasРед за храну
Ред за храну - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
Пратите нас
Подмукли Руси одлучили су да планету уморе глађу и зато је снабдевају додатним количинама жита! Да се то не би десило, треба блокирати Русији рачуне, забранити њеним бродовима да плове, спречити приступ банкама и финансирању!
После панике да ће свет остати без гаса и нафте (којих у суштини има и више него што Европи треба), ових дана присуствујемо још једној: свету опет прети пошаст – општа глад! И, наравно, крива је само једна земља – Русија. Боље рећи – један човек. Онај који је прошлог лета заустављао ветар и гасио сунце, па тако оставио Европу без зелене енергије, онај који је упркос огромном отпору Америке, успео да заједно с Ангелом Меркел сагради „Северни ток 2“ и тако доведе гас у сам центар Европе, али није у стању да сам одврне славину да гас потече, па га сад та иста Европа плаћа сувим златом и још стрепи од предстојеће зиме. Дакле, Владимир Путин.

За Запад је и руско жито „тоталитарно“

Занимљиво је да свету треба само украјинско жито, иако Кијев извози само девет посто укупне количине која се годишње потроши, док Русија извози 20 посто. Али руско жито је тоталитарно, па га не треба куповати, макар сви Африканци помрли од глади!
То је само један од парадокса које последњих месеци Европа радо гута. Као и онај да су Руси блокирали украјинске луке, а заправо су их минирали сами Украјинци, како би спречили руске бродове да уђу у Црно море. Истини за вољу, не извози се жито само бродовима, један велики део вози се камионима и сведоци смо да непрегледне колоне сваког дана напуштају Украјину. Шта ће Украјинци јести ако све извезу или удари суша пре жетве – ни о томе данас не брине нико, па ни сам председник Зеленски коме треба само новац и оружје.
А ситуација јесте озбиљна јер многе земље, па и Индија, као један од највећих извозника, забрањују извоз пшенице, а неке,као што је Француска, због суше имају мање приносе.
„Русија намерно претвара храну и глад у оружје да би преузела власт над светом“, изјавила је недавно Урсула фон дер Лајен, говорећи на скупу у Давосу. И ма колико звучало као теорија завере – није се у тој бизнис елити нашао нико ко би затражио макар неко објашњење за такву изјаву.

Чињенице неумољиве: Русија повећава извоз пшенице

А требало је, јер неумољива статистика говори да је Русија овог пролећа драстично повећала извоз пшенице. Дакле – подмукли Руси одлучили су да планету уморе глађу и зато је снабдевају додатним количинама жита!
Само током протекле недеље извоз пшенице из Русије порастао је за око 8 посто. Имајући у виду да су се богатије земље углавном већ снабделе, или имају довољно свог жита, па су се сад забринули за Африку, Москва је ових дана снабдевала оне којима заиста прети глад - Египат, Либију и Нигерију.
И за вишеструко повећане цена хране крив је, опет, Путин јер и вештачко ђубриво без кога се не може, такође стиже из Русије. Неке земље би, можда, могле и саме да га направе, али за то им је потребан гас! Зачарани круг! Зна то и Бајден, па је још у фебруару, ослободио „адских санкција“ пољопривредне производе и ђубриво из Русије. Али још им недостаје, пре свега зато што је платни промет са западним земљама онемогућен, као и транспорт бродовима. Зато Блинкен има решење: „Русија мора престати да прети заустављањем извоза ђубрива и пољопривредних производа у земље које критикују њену агресију". Фине неке земље – само „критикују“, а успут шаљу оружје, рекете и сву логистику за рат… Дакле – они ће све учинити да униште Русију, а Москва је дужна да им прода, и то јевтино, све оно што нам треба!

Јаче санкције – већа зарада

И још један парадокс који свет, хтео не хтео, почиње да схвата: испоставило се да је Русија, држава коју су до пре неколико месеци називали земљом у развоју, истицали да је њена економија мања од италијанске, веома важна. Да се читав европски постиндустријализам возио на руско гориво, јео руски хлеб, уље и шећер. И ко зна шта још! И да, за разлику од „развијених“ које су у дуговима до гуше – нема дугова. И да, опет за разлику од њих који не производе ништа на својој територији, може да произведе све што јој је потребно. И да упркос „адским“ санкцијама још више зарађује.
А за Блинкенову бригу да свет не буде гладан, имамо решење – с обзиром да четвртину жита у свету производе управо Америка и Канада, могле би да потпуно неосетно надокнаде бар ону количину коју Украјина не може да извезе, и поклоне је гладнима у Африци.
Учесници марша током обележавања годишњице оснивања СС дивизије Галиција у Лавову - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2022
РУСИЈА
„Субтелна линија“ која разара — цео Западни свет жмури на највећу рак рану Украјине /видео/
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Украјину разара један сукоб озбиљнији од рата – далеко од очију јавности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала