- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарска опозиција позвала Владу да поднесе оставку

© Wikipedia / Edal Anton LefterovЗграда Народне скупштине Бугарске у Софији
Зграда Народне скупштине Бугарске у Софији - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
Пратите нас
Парламентарне опозиционе партије ГЕРБ, „Препород“ и „Покрет за права и слободе“ позвали Владу да поднесе оставку. Посланици ових партија су навели да нема смисла да Влада губи време.
„Ја бих на месту премијера Кирила Петкова тражио гласање о поверењу и тек тада бих говорио о мањинској Влади. Очигледно је да немамо поверења у тренутну Владу“, изјавио посланик ГЕРБ-а Тома Биков.
У протурској партији „Покрет за права и слободе“ се надају да ће бити још једни превремени избори.
„Да подржавамо Кирила-лажова и Асена-лопова, шалите се?“, изјавио је Хамид Хамид из „Покрета за права и слободе“
Лидер најмање парламентарне партије „Препород“ Костадин Костадинов је такође инсистирао на превременим изборима и навео да се испоставило да онога кога жели народ, жели и Народна скупштина.
Јуче је након објаве партије „Постоји такав народ“ о изласку из коалиције, премијер Кирил Петков навео да се нада да ће тренутна Влада остати на власти.

„Сви смо заједно, уједињени смо и желимо да смиримо грађане. Ми ћемо урадити све што од нас зависи како би у Бугарској остала иста Влада“, рекао је бугарски премијер.

Подсетимо, током јучерашњег дана је партија „Постоји такав народ“, која је део владајуће коалиције, објавила да напушта Владу. Четири министра те партије ће такође напустити Владу због великих несугласица са премијером Кирилом Петковом и министром финансија Асеном Васиљевом на тему ажурирања буџета и политиком у односу према Северној Македонији.
Бивша владајућа партија ГЕРБ, која је у садашњем Народном сабору на другом месту по броју мандата, сматра, да садашња Влада не може да остане. Они су критиковали и изјаву премијера о томе да његова партија „Наставићемо са променама“ може да формира мањинску Владу.
Прва платформа за природни течни гас на Сахалину - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
РУСИЈА
Бугарска партија: Наша Влада лаже о јефтином америчком гасу, време је да поднесе оставку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала