- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трећа срећа за Хрвате, Аустрија „имала“ прваке света, па их испустила

© AP Photo / Michael GruberАустрија Француска
Аустрија Француска  - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Хрватске уписала је прву победу у Лиги нација, а до ње је дошла у Данској у мечу трећег кола Групе А. Гол одлуке постигао је Марио Пашалић у 70. минуту. Домаћину је у 88. минуту због офсајда поништен погодак, па су Хрвати отишли кући са три бода.
Хрвати су очајно стартовали у новој сезони Лиге нација, што потврђује пораз у Осијеку од Аустрије (0:3), затим нешто боље издање против Француза такође на домаћем терену (1:1), да би на крају била трећа срећа.
Пала је Данска и то у Копенхагену на Паркен стадиону. Скандинавци су били бољи ривал у уводних 45 минута имали су чак осам покушаја, од којих је једна лопта ишла у оквир гола, поништен им је и погодак пред одлазак на одмор.
У наставку сусрета изабраници Златка Далића успели да се консолидују и да преко Марија Пашалића успеју да казне домаћина.
И док су „ватрени“ успели коначно да тријумфују у Лиги нација, актуелни првак света - Француска и даље не зна за тријумф и закуцана је за дно табеле А групе.
Водила је Аустрија голом Вајмана из 37. минута, чинило се да ће „триколори“ доживети нови "шамар", али их је спасио Килијан Мбапе који је у игру ушао са клупе у 63. минуту уместо Антоана Гризмана.
Ас Пари Сен Жермена је погодио мрежу домаћина у 83. минуту сусрета, поставивши коначних 1:1.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Данска је и даље лидер са шест бодова, другопласирана Аустрија има четири бода, колико и Хрвати, док су актуелни прваци света Французи последњи са два бода.
Драган Стојковић Пикси – селектор фудбалске репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
СПОРТ
Хрват и Немац критикују систем – Пикси има паметнија посла
Навијач Спартака - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
СПОРТ
Урнебесна акција Московљана због шкртих Немаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала