- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Лажне све дојаве о бомбама у 214 школа у Београду

Пратите нас
Контрадиверзионим прегледима екипа МУП-а утврђено је да су лажне дојаве о бомбама у 214 основних и средњих школа у Београду и школе данас нормално раде, изјавио је јутрос Танјугу Драган Филиповић, начелник Школске управе за град Београд.
"Контрадиверзиони прегледи Министарства унутрашњих послова завршени су јуче у поподневним часовима и установљено је да је реч о лажним дојавама о постављеним експлозивним направама. Школе данас функционишу нормално, организована је непосредна настава", рекао је Филиповић.
Он је објаснио да су школе и јуче и прекјуче, како се која школа прегледала, нарочито ако је у јутарњим часовима био завршен контрадиверзиони, аутоматски прелазиле на непосредну наставу.
“Пандемија корона вируса нам је негде помогла и научила нас да школе могу веома брзо да се организују за наставу на даљину. Јесте ово једна немила ситуација када нам се деси да у шест ујутру добијемо дојаву да у 214 школа имамо подметнут експлозив, али на сву срећу реч је о лажним дојавама”, рекао је Филиповић.
Он је подсетио да се данас завршава настава за ученике осмог разреда основих школа.
"Нажалост ми немамо више времена да нешто пролонгирамо, тј. да продужимо наставу за два или три дана због тренутне ситуације, колико смо изгубили ове недеље и у претходном периоду када смо имали у више од 200 школа дојаве у Београду. Срећа је та што су наставници спремни да се у реалном времену организују и одрже наставу која траје 45 минута без обзира што је реч о онлајн настави”, рекао је Филиповић.
Он је рекао да су данас сва одељенска школска већа и да ученици имају прилике да до последњег часа, евентуално поправе оцене. "Наставници им излазе у сусрет и не би ово требало да утиче на срећан завршетак основне или средње школе”, рекао је Филиповић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала