- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Поново строге мере у Шангају и Пекингу због ковида, најављена масовна тестирања

© AP Photo / Mark SchiefelbeinТестирање на ковид у Пекингу
Тестирање на ковид у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
Пратите нас
Шангај и Пекинг су објавили нова упозорења због ковида 19, а делови ових кинеских градова увели су поново мере затварања и најавили масовна тестирања на вирус корона за милионе становника.
Најмногољуднији округ у кинеској престоници најавио је затварање објеката за забаву, а власти шангајског округа Минханг уводе потпуни карантин за више од два милиона људи, након појаве нових случајева инфекције након строгих двомесечних мера које су недавно ублажене, наводи Ројтерс.
У Шангају се нови случајеви појављују након два месеца затварања, а званичници су потврдили три инфекције у популарном козметичком салону „Црвена ружа“ у центру града, који је поново отворен 1. јуна, када је град укинуо строге мере.
У овом објекту су услужене 502 муштерије из 15 од 16 шангајских округа у протеклих осам дана, известили су локални медији.
Власти су саопштиле да је прелиминарна истрага открила да неки од 16 запослених у салону нису били подвргнути свакодневном тестирању на ковид 19, као што је то било потребно, и да је тестирано 90.000 људи повезаних са особљем „Црвене руже“ или муштеријама.
Шангајски округ Минханг саопштио је да ће у суботу спровести ПЦР тестирање за целокупно становништво и наложио становницима да остану код куће током његовог трајања, а шест других шангајских округа, такође су најавиле масовно тестирање за викенд.
Неколико окружних власти у Шангају, који има 25 милиона људи, такође је издало обавештења у којима се каже да ће становници тих округа бити подвргнути дводневном карантину и још 12 дана ригорозног тестирања почевши од данас.
У Пекингу су власти у округу Чаојанг, у којем живи више од 3 милиона људи, наредиле да се затворе објекти за забаву и интернет кафеи, док је посетиоцима четири бара наређено да се пријаве и да се самоизолују, пренео је Танјуг.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала