- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ни Јовић ни Пикси! Спутњик нашао Србина који ће највише запамтити победу усред Шведске /фото, видео/

© Фото : Уступљено СпутњикуПородица Босанац
Породица Босанац - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
Пратите нас
Мали Петар Босанац заувек ће памтити вече 9. јуна 2022. године – гледао је утакмицу своје државе, Србије у својој новој држави, Шведској, радовао се победи, а као успомену за цео живот добио и дрес репрезентативца Уроша Рачића. Све ће памтити и отац Предраг који је тамо далеко поново доживео осећај свог, српског, јединственог и сложног.
Изгледало је као да се игра у Београду. Или у Бањалуци. Или у Обреновцу, Новом Саду, Нишу, иако је то Стокхолм. Једнако тако било је недавно у Копенхагену. Срби у расејању у празничном расположењу дочекује сваку репрезентацију Србије која им долази у госте и жели да се осећа као домаћа. Заузврат – стварају се успомене које ће трајати за цео живот.
Веровало се да Србија игра као домаћин, на пример у Аустрији, због великог броја српских исељеника – веровало се да се слична атмосфера може остварити на северноамеричком континенту због чувених „из Чикага наших“.
Скандинавија, последњих деценија, полако преузима примат и чини да се српски спортисти чак и на северу Европе осећају као код куће.
© Фото : Уступљено СпутњикуДетаљ са утакмице Шведска - Србија
Детаљ са утакмице Шведска - Србија - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
Детаљ са утакмице Шведска - Србија
Тако се осећају и они који су, у потрази за бољим и срећнијим животом, напустили Србију и отишли негде тамо далеко.
„Осећај је одличан!“, потврђује за Спутњик Предраг, глава породице Босанац, српске породице која је своју мирну луку пронашла у Шведској.
Како је жреб за фудбалску Лигу нација Србију сместио у групу у којој се налази и Шведска, тако је у породици Босанац настала еуфорија, са једним циљем – да се оде на утакмицу у пуном саставу и да се осећа као код куће.
Тако је било у породици Босанац – тако је било и у свим српским породицама у Шведској.
„Готово сви људи из Србије које познајемо у Шведској су били на утакмици да подрже нашу земљу и нама много значи да чујемо узвике – „Србија!“ и да гледамо у наше заставе са нашом децом јер смо сви из неких различитих разлога дошли у иностранство, каже Предраг за Спутњик.
Осећај је још бољи јер је Србија – победила, а утакмицу ће посебно памтити најмлађи члан породице, мали Петар.
„Хвала нашим играчима на победи, поготово Урошу Рачићу који је после утакмице поклонио дрес нашем сину Петру. Свака част и свим навијачима из Шведске, као и онима који су дошли на утакмицу из Норвешке“, додао је Предраг.
© Фото : Уступљено СпутњикуПетар Босанац
Петар Босанац - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
Петар Босанац
И ту није крај – управо ће Норвешка бити следећа скандинавска станица за репрезентацију Србије, што ће бити нова прилика за свесрпско окупљање и моменте за памћење, али и шанса да мали Петар можда и прошири своју колекцију дресова српских репрезентативаца.
Фудбалери Србије и застава Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
СПОРТ
Срби су славили гол и уз заставу Русије /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала