- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси пред Словенију уверен: Имамо разлога за оптимизам

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICФудбалери Србије
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије, оптимистичан је по доласку у Љубљану где нашу селекцију очекује утакмица против Словеније у недељу од 20:45 у оквиру Лиге нација. Селектор као и увек верује у тим који је према његовим речима на гостовање дошао по трећу победу у такмичењу.
Фудбалери Србије ухватили су ритам и везали две победе у Лиги нација после пораза од Норвешке.
Савладана је Словенија у Београду, а потом и Шведска у гостима, а две добре партије дале су повода да Драган Стојковић Пикси настави да верује у екипу.
Пред гостовање Словенији селектор Србије говорио је о томе да у репрезентацији влада позитивна атмосфера и да се не размишља даље о будућности већ о том, предстојећем мечу.
„Везали смо два добра резултата. Увек смо били оптимисти, веровали у себе, да добра игра на најбољи начин бива и награђена. Не размишљамо шта ће бити, нити комбинујемо како до првог места. Утакмица са Словенијом у првом је плану и радујем се још једном сусрету са Љубљаном. Имамо много разлога за оптимизам“, нагласио је Драган Стојковић уочи последњег тренинга пред дуел.
Уобичајено, Стојковић не размишља превише о томе како ће утакмици приступити ривал већ српски фудбалери.
„Фокусирани смо на наш стил игре, поштујући противнике и њихов интегритет. Најбитније је шта и како Србија ради. Не желим да моје мисли лете и буду усмерене ка другом тиму. Зато смо окренути искључиво нама. Различити смо сви у групи и илузорно је да се бавимо другима. Србија је на првом месту“, објаснио је Пикси.
Пикси верује да Словенци немају шта да изгубе и да ће од старта бити агресивни.
„Очекујем Словенце агресивне колико будемо ми дозволили. Нема освете, али постоји велика жеља за реваншом. Односи се и то на наше домаћине, поготово после пораза у Београду. Спремамо се за утакмицу максимално професионално, знамо да су Блажић и Стојановић аут, да се Зајц враћа, претпостављамо противника са четворицом позади… Нема шетања, агресивност мора да буде максимална, такве ствари подразумева модеран фудбал“, открио је селектор Србије.
Очекује се велики број навијача, а селектора радује таква атмосфера.
„Подршка је много битна, фудбал се игра због људи на трибинама. Као тренер нисам оптерећен, али сигуран сам да је играчима амбијент посебно важан. Очекујем добру посету, велики број навијача на трибинама, такође и наших. Учинићемо све да навијаче испратимо победом, достојном учесника Мундијала у Катару“, истакао је Стојковић.
Посебан тренутак Пикси је посветио томе да говори о Љубљани која му буди лепе успомене.
„Леп град, сјајни људи. Забрињава ме Бежиград, монументални споменик Љубљане… Лепо је имати такво место, барем за децу. Видим да је запуштен, коров, цео амбијент оставља сету у моју души. Све остало је перфектно. Свака част на новом стадиону, увек је лепо кад видим нови објекат, за разлику од нас… Ко зна колико ћемо дуго чекати“, рекао је Пикси.
Детаљ са утакмице Сити – Арсенал у 3. колу Премијер лиге - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
СПОРТ
Енглези губе милионе због бојкота Русије
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
СПОРТ
Арсенал жели Србина уместо албанског провокатора
Подгорица - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
СПОРТ
Полиција затворила центар Подгорице због утакмице Црна Гора - БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала