Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Изабран председник, конституисана Скупштина града Београда

© Tanjug / TARA RADOVANOVICКонститутивна седница Скупштине града Београда
Конститутивна седница Скупштине града Београда - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
Пратите нас
Избором секретара Скупштине града Београда и његовог заменика, као и чланова административно-мандатне комисије, данас после подне завршена је конститутивна седница Скупштине града Београда. На функцију председника Скупштине града Београда поново је изабран Никола Никодијевић.
СПС и СНС заједно имају 56 одборника, док опозиција у неколико одборничких група има укупно 53, уз једног самосталног одборника – Вука Станића (који је гласао).
Гласање је било тајно, а од укупно 110 одборника, гласало је њих 57.
Осим одборника СНС и СПС, гласао је и самостални одборник Скупштине града Вук Станић, који је искључен из дела ПОКС-а, који води Војислав Михаиловић, док остали одборници нису учествовали у гласању.
Никодијевић је захвалио на избору и позвао одборнике да буду конструктивни у раду, да се односе са уважавањем и поштовањем једни према другима и да дискутују о важним темама које се тичу бољег живота грађана.
„Сви грађани су једнаки, имају право на своје представнике“, рекао је Никодијевић који је преузео председавање седницом.
Никодијевић, функционер СПС-а данас је по трећи пут изабран за председника Скупштине града Београда.
За председника Скупштине града Београда први пут је изабран 23. априла 2014. године, а за исту функцију поново је изабран 9. маја 2018. године на седници новог сазива градског парламента.
Председник је Градске организације СПС Београда и члан Председништва Главног одбора СПС-а.
Одборници су за секретара Скупштине Града Београда изгласали дипломирану правницу Биљану Живковић, која је и у претходном сазиву обављала ту функцију, а за њену заменицу правница Татјану Вученовић. На конститутивној седници градског парламента донета су и решења о избору 19 чланова Административно-мандатне комисије.

Игор Јовановић заменик председника Скупштине града

Члан Социјалдемократске партије Србије и одборник са листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ Игор Јовановић изабран је данас за заменика председника Скупштине града Београда.
На конститутивној седници градског парламента за Јовановића је гласало 57 одборника.
Јовановић је захвалио одборницима на избору и изразио наду да ће нови сазив бити искоришћен за што бољи и ефикаснији рад у интересу града.
„Искористићемо наредни период за разговоре са свим одборничким групама о даљем току рада градског парламента“, рекао је Јовановић.
Јовановић је активиста за људска и мањинска права од 2008. године, а од 2014. године је активан у Ромској националној заједници где је ангажован на оснаживању и едукацији у борби за побољшање положаја Рома у Србији.
Скупштина града Београда - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
СРБИЈА
СНС ће у наредних 48 сати саопштити име кандидата за градоначелника Београда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала