- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Думе: Уместо краха Русије, санкције Запада омогућиле стварање нове „велике осморке“

© Фото : Пресс-служба Госдумы РФ / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и њени савезници својом политиком санкција руше економске везе, стварајући нове тачке раста у другим земљама, које су заједно са Русијом фактички формирале нову „велику осморку“, написао је на Телеграму председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.

„Рушење постојећих економских односа, које спроводе Вашингтон и његови савезници, довело je до формирања нових тачака за раст у свету“, написао је политичар. Он је подсетио да је група од осам земаља, које не учествује у санкционом рату, а коју чине Кина, Индија, Русија, Индонезија, Бразил, Мексико, Иран и Турска, по показатељу БДП-а и по паритету куповне моћи надмашује за 24,4 одсто стару групу индустријски развијених земаља Г7.

У исто време, сматра председник руске Думе, економије САД, Јапана, Немачке, Британије, Француске, Италије и Канаде и даље трпе велике потресе. Тако је за први квартал 2022. године у САД забележен пад БДП-а за 1,5 одсто, а инфлација је достигла максимум од децембра 1981. године и износи 8,6 одсто.
Володин сматра да су САД саме направиле услове, како би земље, које желе да граде равноправни дијалог и обострано корисне односе, фактички формирале са Русијом „нову велику осморку“.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
РУСИЈА
Путин: Инфлацију зову мојим именом, али једино што покушавају јесте да сакрију „оно место“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала