- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Нећу потписати документ о квалификацији догађаја у Украјини

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
Пратите нас
Члан Председништва Босне и Херцеговине и лидер СНСД, који вечерас учествује на састанку лидера парламентарних странака БиХ са председником Европског савета Шарлом Мишелом у Бриселу, изјавио је да неће дозволити да се потпише било какав политички документ у којем се на било који начин квалификују догађаји у Украјини.
Додик је на Твитеру истакао да су за „све политичаре из Српске обавезујући само закључци Народне скупштине Републике Српске, који кажу да остајемо неутрални“.
Српски члан Председништва БиХ написао је на Твитеру да је високом представнику ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепу Борељу током разговора у Бриселу пренео да је Република Српска опредељена за мир и европски пут, али и да је „наш задатак да доносимо одлуке које неће угрозити интерес нашег народа“.
Састанак лидера парламентарних странака у БиХ са Мишелом још је у току, преноси РТРС.
Поједини медији у БиХ су објавили документ за који наводе да је политички споразум, а који се, између осталог, дотиче и односа БиХ према руско-украјинском сукобу.
Додик је пред почетак састанка рекао да је све у вези са састанком мистично, као и у вези са документом о којем се говори, али да је ово прилика да сви седну за исти сто и разговарају.
Члан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
РЕГИОН
Додик уочи састанка са председником Европског савета: Не прихватамо квалификацију сукоба у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала