- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик се обратио јавности и изнео детаље састанка у Бриселу /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик поновио је данас да на састанку лидера парламентарних странака у БиХ са председником Европског савета Шарлом Мишелом у Бриселу ништа није потписано, али да је начелно договорено како деловати након избора у БиХ.
"Мој наступ у Бриселу, као и наступ лидера Социјалистичке партије и Уједињене Српске Петра Ђокића и Ненада Стевандића је био јединствен, координиран и јасан", рекао је Додик на конференцији за новинаре са Ђокићем и Стевандићем.
Он је објаснио да је документ који је предложен по доласку у Брисел био пун нетачних информација, преноси РТРС.
"Видело се да су га писали муслимани из канцеларије ЕУ у Сарајеву. Много је било мистерија око тога како ће се састанак одржати и неколико пута је мењан и његов формат", рекао је Додик.
Он је оценио да је значајно што је уклоњено 14 приоритета Мишљења Европске комисије као услов за кандидатуру, и да је то добро да се олакша добијање кандидатског статуса.
Истакао је да је битно да су сачувана дејтонска овлашћења РС, да није дат значај пресудама Уставног суда БиХ јер ће се о земљишту и имовини разговарати као и до сада, преносе Независне новине.
Додик је Истакао је да није било јединства из Српске и оптужио лидера Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислава Бореновића, да је у Брисел ишао да одрржи предизборну кампању, али је казао да је његов наступ доживео фијаско.
Он је оценио да је лидер ДНС-а Ненад Нешић је био у својим дискусијама коректан.
Додик је захвалио председнику Европског савета Шарл Мишелу и комесару Жозепу Борељу и њиховим сарадницима на организовању састанка.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
РЕГИОН
Додик из Брисела поручио да ништа није потписано, састанак завршен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала