- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Услов за Британце: „Ако Руси буду играли, враћамо бодове“

© AP Photo / Alastair GrantРуски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло
Руски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
Пратите нас
Како се датум почетка Вимблдона преближава, АТП врши све већи притисак на Британце који су донели забрану учешћа руских и белоруских играча на престижном Гренд слему. Андреа Гауденци, председеник АТП-а огласио се поводом одлуке да се свима укину бодови са Вимблдона и истакао да ће је поништити уколико Руси и Белоруси буду пуштени да играју.
Одлука Вимблдона да не дозволи руским и белоруским тенисерима и тенисеркама учешће на том Гренд слему испровоцирала је АТП чији је одговор на њу угрозио све остале играче.
Највише ће претпрети Новак Ђоковић који ће после одузимања бодова са прошлогодишњег Вимблдона које неће моћи да брани пасти на седмо место АТП листе.
Само под једним условом српски ас могао би да се врати у борбу за трон, а тај услов значи да би Руси и Белоруси морали да играју Вимблдон што је захтев Андрее Гауденција, председника Асоцијације тениских професионалаца (АТП).
„Ако Вимблдон повуче одлуку о забрани играња Русима и Белорусима, ми ћемо одмах вратити поене. Руски и белоруски тенисери су рекли да су спремни да потпишу изјаве да нико од њих није за рат“, истакао је Гауденци и још једном доказао да не одустаје од идеје да на све могуће начине промени одлуку Вимблдона.
На захтев владе Велике Британије престижни Гренд слем објавио је забрану без претходног консултовања са осталим организацијама што Гауденци посебно замера.
„Тај разлог се зна - ствар је поштеног односа и тога да нема дискриминације, то је одговор на унилатералну одлуку Вимблдона коју не сматрамо исправном. Таква одлука требало је да се донесе колективно, уз консултације свих седам фактора у тенису (АТП, ВТА, ИТФ и четири гренд слем турнира). Још једном се показало да нам је у тенису потребно јединствено вођство“, закључио је Андреа Гауденци.
С обзиром да Вимблдон почиње 27. јуна, а да се тај датум ближи тешко је поверовати да ће Британци променити мишљење.
Са друге стране, Гауденци такође трпи велики притисак од многих тенисера који су се побунили јер ће доживети огроман пад на АТП листи.
После Новака Ђоковића који је истакао да је требало наћи компромисно решење, знатно оштрије реаговали су Мартон Фучовић, мађарски тенисер, као и Матео Беретини, десети рекет света.
Питање је ко ће први попустити под притиском, а највеће су шансе да заправо не одустану ни Вимблдон ни Гауденци од одлука због којих ће трпети недужни.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
СПОРТ
„Медведев је већ легенда!“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
СПОРТ
Новак је препустио трон Русу, али то није најгора ствар...
Аустралијски тенисер Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СПОРТ
„Ја добијам казне, а публика ми каже да сам црна овца?“ – Кирјос побеснео због расизма у Немачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала