- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска показала западно оружје које украјинске снаге остављају приликом повлачења /видео/

CC BY 2.0 / Flickr / Ракетни систем "Џавелин"
Ракетни систем Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
Пратите нас
Украјински екстремисти током повлачења у журби остављају наоружање које су Кијеву испоручиле западне земље, саопштило је Министарство одбране Русије.
Према речима руских војника, међу заплењеним наоружањем најчешће се срећу амерички противтенковски ракетни системи „џавелин“ и шведски НЛАВ, као и противтенковске мине немачке производње.

„Занимљив је украјински аутоматски бацач граната УАГ-40. Желим да напоменем да се од руског бацача граната и совјетске верзије разликује по НАТО калибру. Имамо и верзију америчког митраљеза 'браунинг М2' великог калибра и муницију за шведски бацач граната 'карл густав' калибра 84 милиметра. Овако нешто још нисмо видели“, испричао је шеф складишта заплењеног оружја Максим.

Амерички председник Џозеф Бајден саопштио је да ће Украјини бити упућен нови пакет војне помоћи који ће обухватити и вишецевне бацаче ракета ХИМАРИС. Како је наведено, Кијеву ће бити испоручена четири ова система. У Вашингтону истичу да су их украјинске власти увериле да неће користити то оружје за нападе на објекте на територији Русије.
Протест за подршку евроинтеграцији Украјине на Тргу Независности у Кијеву. Архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
РУСИЈА
Скандалозан предлог посланика Европског парламента: Испоручити Украјини нуклеарно оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала