- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Компанија из Србије дала понуду за преузимање „Будванске ривијере“ и „Светог Стефана“

© Sputnik / Бобан НововићПлаже Светог Стефана
Плаже Светог Стефана  - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
Компанија МКГ пропертис, чланица МК групе, у складу са регулативом Црне Горе објавила је данас проспект за преузимање преосталих акција Хотелске групе „Будванска ривијера“ и „Свети Стефан хотели“.
„Истичемо да је обавезна јавна понуда за преузимање преосталих акција ова два друштва, објављена на основу решења Комисије за тржиште капитала, а по основу Закона о преузимању акционарских друштава“, наведено је у саопштењу МК групе које је достављено Танјугу.
Трансакцијом од 24. маја на Монтенегро берзи, МКГ Пропертиес стекла је додатних 3,24 одсто акција у ХГ „Будванска ривијера“ и 1,51 одсто акција у „Свети Стефан хотелима“, што заједно са акцијама откупљеним од повезаних лица чини 32,20 одсто у ХГ „Будванска ривијера“ и 31,25 одсто акција у „Свети Стефан хотелима“.
Већински власник у оба предузећа је држава Црна Гора, наводе из МК групе.
Прелазећи праг од 30 одсто власништва, компанија је имала законску обавезу да понуди осталим акционарима откуп по истим условима по којима је стекла наведене акције: 7,3 евра по акцији за „Будванску ривијеру“ и 3,85 евра по акцији за „Свети Стефан хотеле“, наводе из МК групе.
Понуда МКГ Пропертиес ће важити 21 дан од дана објављивања проспекта за преузимање, односно до 5. јула 2022.
МК група наводи да поседује експертско знање у области туризма и хотелијерства у којима је присутна 13 година. У прилог томе говори чињеница да тренутно у већинском или мањинском власништву поседује 15 хотела у Србији, Словенији, Хрватској и Црној Гори, наводи се у саопштењу.
Такође, од посебног значаја је сарадња са престижним светским хотелским брендовима – „Кемпински“и „Мериот“, што је потврда кредибилитета пословања компаније у наведеним областима додају из МК групе,.
МК група наводи да је до сада у туризам уложила 500 милиона евра и то не само у своје капацитете већ и у развој туристичких дестинација, кроз инвестиције и имплементацију највиших стандарда пословања.
Плаже Светог Стефана  - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
РЕГИОН
Свети Стефан – национално благо Црне Горе под катанцем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала