- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још један наследник легенде стиже у Јокићево друштво

© Фото : SARAH STIERРајан Саундерс
Рајан Саундерс - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
Како јавља Шамс Чаранија, новинар Атлетика, Денвер ће овог лета довести бившег тренера Минесоте Рајана Саундерса, иначе сина Флипа Саундерса. С обзиром да је ту већ Дејвид Аделман, син Рика Аделмана, јасно је да ће Никола Јокић имати одлично друштво.
Важно је напоменути да је Денвер овог лета остао без помоћног тренера Ђордија Фернандеза који је прешао у Сакраменто Кингсе, тако да то место треба попунити, а избор је пао на Рајана Саундерса.
Ради се о сину легендарног тренера Флипа Саундерса који је почео тренерску НБА каријеру као асистент Вашингтон Визардса 2009. године.
Саундерс је радио четири године у главном граду САД-а, а онда је прешао у Минесоту, где је касније радио и као први тренер. Ради се о изузетно младом стручњаку, има 36 година, а после рада у Тимбервулвсима сада жели да оживи каријеру радећи са Мајклом Мелоуном.
Саундерс је учио посао од оца Флипа који је завршио бављење тренерским послом 2015. године у Минесоти, а у каријери је водио и Детроит и Вашингтон Визардсе. Може и да се похвали чињеницом да је два пута био тренер на Ол Стар утакмицама - 2004. и 2006. године.
Занимљиво је да Рајан неће бити једини син легенде НБА лиге у стручном штабу Денвера, јер је од раније већ ту Дејвид Аделман, син Рика Аделмана.
Дејвид ради са Нагетсима од 2017. године, а пре тога је радио у Орланду и Минесоти.
Његов отац Рик водио је три НБА Ол стар утакмице као тренер - 1991, 2001. и 2003. године, а у каријери је предводио бројне клубове као што су Портланд, Голден Стејт, Сакраменто, Хјустон и Минесота.
Рајан Саундерс је у досадашњем раду најпознатији по томе што је био успешан у индивидуалном развитку играча, тако да је могуће да ће донети неки нови квалитет најбољем кошаркашу и Денвера и НБА лиге - Николи Јокићу.
Ако су Рајан и Дејвид могли да уче од очева легенди НБА лиге, то значи да ће занимљиве информације на крају стићи до Јокића.
Стеф Кари - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СПОРТ
Очајног Карија одменио херој из сенке – Голден Стејт на корак од прстена
Немања Бјелица и Дерик Вајт - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СПОРТ
Професор је натерао још једног Американца да призна: „Крив сам“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала