00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Да ли би требало прати печурке пре спремања јела?

© Sputnik / Константин Чалабов / Уђи у базу фотографијаПечурке
Печурке - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Правило је да воће и поврће пре конзумирања увек треба опрати, али када је реч о печуркама мишљења су подељена.
И кувари по том питању нису сложни. У школама за куваре прање печурака водом сматрало се грехом, па је саветовано да се прљавштина уклони влажним папирним убрусом.
Наиме, прање печурака сматрало се лошим, јер тако могу да упију воду и промене боју. Међутим, аутор књиге из 1990. године „Curious Cook: More Kitchen Science and Lore“, Харолд Мекги, тврди да печурке једва и да апсорбују воду приликом прања.

Требате ли прати печурке?

Без обзира на различита мишљења о томе како уклонити прљавштину са печуркама, нема сумње да их је важно очистити пре кувања, јер поврће понекад може на себи да има бактерије.
Прљавштина се лако увуче у пукотине на печуркама. Када је реч о свежим смрчцима, најбоље их је прво добро протрести у папирној кеси како би се уклонила сва прљавштина. Затим их, непосредно пре кувања, пребаците у чинију са хладном водом са неколико кашика соли.
Одмах их пребаците на убрус и добро осушите. Због јединственог облика ове врсте печурака, већа је вероватноћа да ће да упију воду, стога не би требало прескочити корак сушења, пренео је портал „Кликс“.
Прање судова - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
ДРУШТВО
Ново истраживање показало зашто сунђер није добар избор за прање судова
Главобоља — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
ДРУШТВО
Шест нездравих навика које штете организму
Вегетаријанска храна - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
ДРУШТВО
Истине и заблуде о „чудесној здравој храни“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала