- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Да ли је са „крипто зимом“ ишчезла похлепа?

CC0 / Pixabay / Биткоин
Биткоин - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Крипто тржиште пролази кроз врло тешке дане, али улагачи би требало да буду спремни на то, јер се у прошлости биткоин често померао 80 одсто или више од врха.
Нисмо још тако далеко, али у уторак је биткоин склизнуо испод 21.000 долара (најниже у задњих годину и по), па је већ био 70 одсто нижи него на рекорду пре добрих годину дана.
У то време (чак ни са уласком великих играча из финансијске индустрије) није недостајало прича о томе како ће биткоин ускоро вредети 100.000, а етер 10.000 долара.
Међутим, крипто зима која је завладала ове године сада је отерала сву похлепу, многи који су се заклели прошлогодишњим рекордом да ће искористити прилику и купити до максимума ако биткоин падне испод 30.000, сада су уплашени и чекају још ниже нивое, пише СЕЕбиз.
Биткоин је пре седам дана био на 31.000 долара, сада је 10.000 нижи. Тржишна капитализација целог тржишта пала је испод билион долара. Сада је више од половине свих улагача у власништву биткоина с њиховим улагањем у минусу. Уз то, ствари су почетком ове седмице закомпликовали и неки неугодни догађаји који доводе у питање веродостојност крипто индустрије.
Неке мењачнице или платформе привремено су обуставиле подизање, укључујући највећу мењачницу криптовалута „Бинанс“. Криза се рефлектује и у најави отпуштања у компанијама као што су Crypto.com и Coinbase, а да не помињемо MicroStrategy, који је купио биткоине за готово четири милијарде долара по просечној цени од 30.700 долара.
Губитак је сада у милијардама, али је компанија демантовала информације о „margin callu“ – ситуацији у којој би, ако не осигура довољно средстава за покриће своје инвестиције, морала да ликвидира целу позицију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала