- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Каријеве слатке муке – никад слађе

© Фото : ФИБАСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Најбољи кошаркаш света Никола Јокић играће за репрезентацију Србије на Европском првенству ове године што само најављује да би селектор Светислав Пешић могао да рачуна на дрим-тим уколико не буде повреда и отказа. Штета што је Богдан Богдановић морао на операцију, иначе би Орлови били још снажнији.
Код овакве одлуке Јокића долази до потврде да је Пешић искусно одрадио причу и отишао код Јокића, направио људски контакт и сигурно утицао на овакву одлуку МВП-ја најјаче лиге света.
Сада када знамо да ће Јокић играти на Европском првенству од 1. септембра, можемо да размишљамо о томе на какву би екипу Србија могла да рачуна.
Моћи ће на Јокића, али највероватније неће на Богдана Богдановића и то је једини велики минус на који вероватно рачуна Светислав Пешић.
Богдановића највероватније неће бити на шампионату, и то му нико неће замерити јер се увек појављивао на окупљањима, а и сада је у питању повреда, али зато ће Пешић потенцијално моћи да састави дрим-тим за европске услове.
Здравствена ситуација Богдана Богдановића је таква да захтева стрпљење. У овом тренутку, најважније је да се он опорави и врати на терен у пуном сјају, а када ће то бити није до краја извесно, јер процене на данашњи дан могу бити само оквирне. Са свим осталим кандидатима смо такође у редовном контакту, пратимо и разговарамо о плановима са заједничким циљем, а то је да наша репрезентација у сваком тренутку буде најјача могућ“, поручио је директор српског мушког националног тима Драган Тарлаћ.
Пре свега, поред Јокића Пешић ће, барем на папиру, имати прилику да рачуна на бројна звучна имена.
Од НБА играча потенцијално на листи репрезентације могу да буду Немања Бјелица, Бобан Марјановић и Алексеј Покушевски.
Када је Евролига у питању, ту Србија рачуна на суштински најбољег кошаркаша Василија Мицића, а онда и на Николу Милутинова из ЦСКА, Владимира Лучића и Огњена Јарамаза из Бајерн Минхена, Вању Маринковића из Басконије, Марка Гудурића из Фенербахчеа, Немању Недовића из Панатинаикоса, Данила Анђушића из Монака.
На то се наравно надовезују квалитетни српски кошаркаши из Црвене звезде, пре свих Никола Калинић за ког је Пешић већ рекао да планира да му буде један од лидера екипе. Свакако играма пажњу заслужују и Огњен Добрић и Лука Митровић. Из редова Партизана истичу се Алекса Аврамовић и Ален Смаилагић.
Нико ме не пита да ли ће Kалинић да игра. Досад ме нико није питао. Шта мислите како се Kалинић осећа? А, мени је Kалинић најважнији играч репрезентације. Ево сад овде вам директно кажем – мени је Kалинић најважнији играч репрезентације, као што ми је био Гуровић“, рекаоје Пешић једном приликом.
Наравно, иако ове сезоне није играо у Евролиги, ту је увек феноменални Милош Теодосић који је Виртус вратио на највише висине. Иако има добре кошаркашке године, Тео је синоним за приврженост националном тиму.
Од млађих кошаркаша добро се показао Никола Јовић који је изабран за МВП-ја АБА лиге, а тренутно је у Сједињеним Америчким Државама где га очекује драфт.
Пешић је већ истицао да би могао да рачуна на Србе из Америке, па је у први план изашао Саша Стефановић. С обзиром на кошаркашке корене и љубав према домовини његов мотив да обуче национални дрес био би велики, тако да треба обратити пажњу и на њега.
Све у свему, Пешић на папиру има најбољег играча света и НБА лиге (НиколаЈокић), најбољег стрелца и најбољег играча Фајнал фора Евролиге (ВасилијеМицић), једног од најбољих центара на Старом континенту (Никола Милутинов), једну од најбољих „тројки“ у Европи (Владимир Лучић), једну од најбољих четворки у Европи (Никола Калинић) и једног од најбољих асистената у Европи (Милош Теодосић).
Још и када би Богдан могао да буде спреман...
Дрим-тим, нема дилеме. Али, као што Пешић то увек воли да каже, репрезентацију не чини 12 најбољих играча, већ 12 играча који најбоље функционишу заједно.
Е, ту Пешић ступа на сцену. Бивши шампион света и Европе. Нема даље.
Играчи оба тима на утакмици Србија против Порторика - Спортски центар у Вухану, 6. септембар. - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
СПОРТ
Званично: Јокић ће играти за Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала