- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Разговарали Путин и Си: Кина спремна да настави подршку и сарадњу са Русијом

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседници Русије и Кине, Владимир Путин и Си Ђингпинг
Председници Русије и Кине, Владимир Путин и Си Ђингпинг - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Кина је спремна да настави међусобну подршку и сарадњу с Русијом када је реч о питањима суверенитета и безбедности, рекао је данас кинески председник Си Ђинпинг у телефонском разговору с председником Русије Владимиром Путином.
„Без обзира на глобалне промене у свету, кинеско-руски односи и даље имају добру динамику развоја“, рекао је Си Ђинпинг, а пренела Централна телевизија Кине.
Према његовим речима, Кина је спремна да сарађује с Русијом ради обезбеђивања стабилног развоја билатералне пословне сарадње.
Си Ђинпинг је, такође, навео да је кинеска страна спремна да продубљује сарадњу с Русијом у оквирима великих међународних и регионалних организација, као што су Уједињене нације, БРИКС и ШОС (Шангајска организација за сарадњу).
Према његовим речима, Кина заједно с Русијом доприноси формирању „правденијег и рационалнијег“ међународног пореткла и глобалног управљања.
Огласио се и портпарол Кремља Дмитриј Песков који је потврдио да су Путин и Си разговарали, иако није коментарисао о чему је током разговора било речи.
Владимир Путин и Си Ђинпинг у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
РУСИЈА
Путин и Си Ђинпинг потврдили узајамну подршку Кине и Русије у УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала