- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски генерал: Украјински екстремисти поставили положаје у болницама у Харкову и Одеси

© Пресс-служба посла ЛНР в РФ / Уђи у базу фотографијаСеверодоњецк: Украјинске снаге минирале фабрику, угрожено 300 цивила
Северодоњецк: Украјинске снаге минирале фабрику, угрожено 300 цивила  - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Украјинске снаге распоредиле су артиљерију и вишецевне бацаче ракета у једној од градских болница у Харкову, изјавио је начелник Националног центра за руковођење одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизиницев.
Према његовим речима, украјински екстремисти су поставили положаје и складишта наоружања у болницама у Одеси и Одеској области на југо-западу Украјине.

Са руске стране нема препрека за излазак цивила из „Азота“

Руски генерал је рекао да је Москва јавно и званично саопштила да нема никаквих препрека да цивили напусте фабрику „Азот“. То, међутим, кочи став Кијева и команданата екстремистичких јединица које настављају да држе цивиле и да их користе као живи штит.
„Кијевски режим је поново показао своје право лице и да му нимало није стало до живота невиних жена, деце и старијих људи које држе разјарени терористи у фабрици ‘Азот’. Лицемерно им не издајући налог да прекину отпор, Кијев их је практично одредио да буду ‘мученици’ као што је био случај у Маријупољу“, навео је Мизинцев.
Он је додао да су украјински екстремисти у тој фабрици искористили хуманитарну паузу за прегруписавање.
Они су онемогућили евакуацију цивила хуманитарним коридором који је отворила Русија јер су отворили ватри на стамбене квартове Северодоњецка.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала