- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Тесли у част: Овогодишњи „Београдски контрапункт“ посвећен нашем великану

© Sputnik / Оливера ИкодиновићНикола Тесла, Сочи
Никола Тесла, Сочи - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Великану српске и светске науке, научнику и проналазачу Николи Тесли биће посвећено шесто издање међународне конференције „Београдски контрапункт“ која ће се, под именом „Тесла: инспирација“, одржати 21. јуна у Југословенској кинотеци.
Организатора овогодишњег Контрапункта је Завод за проучавање културног развитка у сарадњи са Министарством културе и информисања.
Какав је и колики Теслин утицај на културно и уметничко стваралаштво, на који начин су његов живот и дело надахњивали ствараоце из разних области, да ли је Теслина креативност била сродна уметничкој – неке су од тема које ће покренути овогодишња конференција на којој ће бити речи и о Тесли као најпознатијем представнику наше културе у свету, као и о његовој улози у културној политици, културној дипломатији и међународној репрезентацији наше земље.
На шестом „Београдском контрапункту“, који ће отворити министарка културе Маја Гојковић,учествоваће уметник из Јерменије Лусине Хованисијан, италијански стрип уметник и дизајнер Данијеле Меучи, српски физичар Ђуро Коруга, као и награђивани писац, аутор романа „Тесла међу маскама“ Владимир Пиштало. Учешће на Београдском контрапункту потврдили су и визуелни уметници Душан Јововић, Милан Личина и представница младих иновативних уметника Даница Максимовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала