- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како се Мицић нашао у „чорби“ коју је закувао Јокићев тим

© Фото : ФИБАНикола Јокић и Василије Мицић
Никола Јокић и Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Василије Мицић, српски репрезентативац, нашао се и у причи коју је покренуо тим Николе Јокића, Денвер Нагетс, а у вези са разменом Џамајкла Грина за право избора 30. пика на наредном НБА драфту.
Денвер је, на челу са новим првим оперативцем Калвином Бутом, повукао први потез и разменио играча за будућег кошаркаша који ће стићи у лигу после драфта.
„Денвер је дошао до 30. пика на наредном драфту и очекује се да ће покушати да за свој тим добије кошаркаша који ме је посао да има лопту у рукама, превасходно плејмејкера са Гонзаге Ендруа Немхарда. Денвер је разговарао са појединим тимовима о селидби свог члана, такође плејмејкера Монтеа Мориса и већ разматра ко би могао да преузме његову улогу резервног организатора игре пошто ће се у састав вратити први играч на тој позицији Џамал Мареј“, наводи се у извештају америчког портала Бличер рипорт.
Како се истиче, у целу причу је био укључен и Василије Мицић, репрезентативац Србије.
„Поједини функционери ривалских екипа су били спремни да Мориса у Денверу замени Мицић, на кога права има управо Оклахома. Очекивало се да права на њега буду укључена у договор којим је Џамајкл Грин прешао из Денвера у Оклахому, а у супротном правцу су отишла права на 30. пик наредног драфта“.
У извештајима се наводи да Мицић није заинтересован да се прикључи екипи Оклахоме која се налази у периоду подизања нове младе генерације и има много играча на бековским позицијама.
„Мицић је скренуо пажњу неколико екипа које имају амбиције да се боре за плеј-оф, а међу њима су Милвоки и Чикаго, екипе које већ имају добре везе са Европом“, закључује се.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
СПОРТ
Денвер повукао први потез, коме би Јокић могао да се нада?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала