- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Влада Русије: Излазимо на крај са притисцима, санкције су већи ударац на светско тржиште

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаПремијер Русије Михаил Мишустин
Премијер Русије Михаил Мишустин - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Руска економија у овој етапи излази на крај са санкционим притиском, а санкције Запада наносе ударац светском тржишту, изјавио је премијер Русије Михаил Мишустин.
„У значајној мери томе доприносе и одлуке које су донете у оквиру националних циљева развоја до 2030. године“, рекао је Мишустин на скупу организованом у оквиру јубиларног, 25. Међународног економског форума у Санкт Петербургу.
Према његовим речима, санкције које је Запад увео Русији удариле су по светском тржишту које се још није опоравило од пандемије, што је довело до рекордне инфлације у многим земљама.
Мишустин је истакао да је обезбеђивање економског суверенитета Русије основни циљ рада владе.
„Сад су пред нама нови задаци, а међу њима је утврђивање дуготрајне перспективе планирања и средњерочне адаптације економије. Глобални циљ нашег рада је обезбеђивање економског суверенитета Руске Федерације“, рекао је Мишустин.
Премијер Русије је истакао да земља има довољно сопствених ресурса да настави да се развија, те да је влада већ усвојила бројне мере за подршку економији.
„Део усвојених мера има краткорочну перспективу, што бизнису даје могућност за активна дејства: да изгради трговачке ланце, да нађе нове испоручиоце, да помери рокове за испуњавање обавеза. То је у суштини период адаптације на нове, актуелне изазове и потрага за брзим одговорима на најхитнија питања“, рекао је Мишустин и додао да је те мере потребно појачати средњерочним и дугорочним решењима, за период до 2030. године.
Јубиларни, 25. Међународни економски форум у Санкт Петербургу одржава се од 15. до 18. јуна.
Санкт Петербург форум - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
РУСИЈА
Нови свет - нове могућности: Велика очекивања од јубиларног економског форума у Санкт Петербургу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала