- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Председник Реала подигао буру: Суперлига је жива, не бојимо се УЕФА

© AP Photo / Manu FernandezФлорентино Перес, председник Реал Мадрида
Флорентино Перес, председник Реал Мадрида - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
Пратите нас
Председник Реал Мадрида Флорентино Перез поручио је да пројекат фудбалске Суперлиге није мртав и да су клубови и даље у стању да покрену то такмичење.
Подсетимо, ново такмичење Суперлига Европе покренута је у марту прошле године с намером да замени Лигу шампиона, али је брзо угашеноодустајањем свих шест енглеских тимова после великих протеста.
„Наравно да је Суперлига још жива. Ми смо тренутно на суду у Луксембургу и судско рочиште ће показати да ли смо у праву или не. Верујемо да имамо право да организујемо такмичење", изјавио је Перез.
Први човек шампиона Европе истакао је и да се не плаши избацивања из Лиге шампиона.
„Разумемо да УЕФА има монопол и да такмичења морају да постоје. Никада се нисмо плашили да ћемо бити избачени из Лиге шампиона. Вечера са председником Чеферином пре финала Лиге шампиона је била срдачна. Не слажемо се, али одржавамо добар однос", рекао је Перез.
У првобитној постави такмичења које на крају није формирано учествовали су: Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Интер, Јувентус, Милан, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Барселона.
Идеју и даље подржавају шпански гиганти Реал и Барселона, као и Јувентус, док су се преостали „оснивачи“ јавно одрекли Суперлиге после великог притиска јавности.
Иначе, још тих дана Флорентино Перез је тврдио да ће „Суперлига спасити европски фудбал", а то се полако испоставља као тачно после најновијег плана који је смислила УЕФА предвођена председником Чеферином.
Наиме, према информацији шпанске „Марке", УЕФА се спрема да покрене ново такмичење које би почињало пре Лиге шампиона, а играли би га у формату фајнал-фора првак Европе и три најбоље рангирана тима и то у Сједињеним Америчким Државама.
У том случају за трофеј Суперкупа Европе борили би се победници Лиге Европе и Лиге конференција. Доказ да је фудбал постао само уносан бизнис.
Копачке  - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
СПОРТ
Трио српских синова међу „златним дечацима“ /видео/
Кјелини и Сака - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СПОРТ
„Добро сам га зграбио“ – Италијан проговорио о чувеном „дављењу“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала