- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нема краја хистерији - Американци забранили Русима да носе пехар у домовину

© AP PhotoКолорадо - Тампа Беј, хокеј
Колорадо - Тампа Беј, хокеј - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
Пратите нас
Када током овог лета чувени трофеј Стенли купа, намењен шампиону НХЛ-а буде путовао свакога дана од играча до играча шампионског тима, он сигурно неће завршити у Русији или Белорусији.
Челници НХЛ лиге обавестили су руководства Тампа Беја и Колорада, пред којима је одлучујућа седма утакмица великог финала, да ће руски и белоруски играчи из оба тима морати да сачекају неку другу прилику да, као што то лепа традиција налаже, однесу пехар у домовину и похвале се њиме.

„Уз сво поштовање, овог лета пехар неће путовати у Русију и Белорусију. Можда ћемо им остати дужни то ношење пехара у будућности, као што је био случај током пандемије, али овог лета нема ношења трофеја на исток“, потврдио је заменик комесара НХЛ лиге Бил Дејли.

Разлог за овакву одлуку је познат. Русија и Белорусија су под сталним притиском запада од почетка ситуације у Украјини у фебруару месецу, а то се одражава и на спорт што смо видели на примеру Вимблдона и осталих великих такмичења.
Трио Тампиних играча из Русије: звезда тима Никита Кучеров, голман Андреј Василевски (МВП плеј-офа 2021) и дефанзивац Михаил Сергачев биће на једној страни, док је крилни нападач Колорада Валери Ничушкин на другој, у сјајној финалној серији која је стигла до одлучујуће седме утакмице.
Тако ће се бар један руски хокејаш (ако не тројица) радовати титули у НХЛ овог лета, али неће имати прилику да настави лепу традицију и однесе чувени Стенлијев пехар у родни град како би поделио срећу са најмилијима што је то био случај претходних година.
Иначе, последњи пут када неки шампионски НХЛ тим није имао бар једног руског играча у својим редовима било је 2015. када је Чикаго Блекхоукс освојио титулу.
Хокејаши ЦСКА освојили Гагаринов трофеј - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СПОРТ
ЦСКА после великог преокрета освојио Гагаринов трофеј!
Милан Лучић у тучи на хокејашком мечу - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
СПОРТ
Србин песницама „делио лекције“ – Лучић се два пута потукао /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала