Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Председништво СНС одлучило: Александар Шапић кандидат за градоначелника Београда /видео/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Шапић
Александар Шапић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
Пратите нас
Председништво Српске напредне странке на данашњој седници донело је одлуку да Александар Шапић буде кандидат за градоначелника Београда, саопштила је потпредседник СНС-а Ана Брнабић.
Брнабићева је навела да је Председништво СНС-а већином гласова усвојило предлог градског одбора напредњака да Шапић буде кандидат за градоначелника.
„Сада ћемо званично упутити предлог да се његов избор нађе на дневном реду Скупштине града у понедељак“, изјавила је после седнице Брнабићева.
Она је подсетила да је Шапић био први на листи за Београд, а да је носилац листе био Александар Вучић.
„Добили смо већинску подршку грађана Београда на изборима, добили поверење за следећи мандат да водимо даље Београд. Наш предлог за градоначелника је Шапић. Предлог за заменика градоначелника је Весна Видовић из СНС-а. Сматрамо да ће њих двоје функционисати као добар тим“, поручила је Брнабићева.
Она је најавила да су извесне измене у градском већу, секретаријатима, али да то долази касније на дневни ред.
„Очекујем да у граду имамо додатну нову енергију, да започнемо нове пројекте, завршимо започете и испунимо поверење грађана“, навела је Брнабићева.

„Нико из СНС-а се није венчао за функцију“

Нико се из СНС-а није венчао за функцију, а досадашњи заменик градоначелника Београда Горан Весић ће можда бити на некој другој функцији, а можда и неће, изјавила је Брнабићева.
Она је тако одговорила на питање новинара шта је са Гораном Весићем и да ли ће он бити у градској власти или не.
„Нико из наше странке се није венчао са функцију и потпуно је у реду да људи буду на одређеној функцији, да раде неки посао, а да га онда више не раде, али ће Весић можда бити на некој другој функцији, можда неће и то је потпуно природно“, рекла је Брнабићева, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала