- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Влада: Преговори са радницима „Фијата“ нису пропали

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредставници радника Фијата после разговора у Влади Србије са Аном Брнабић
Представници радника Фијата после разговора у Влади Србије са Аном Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
Пратите нас
Преговори Владе Србије и радника Фијата о њиховом статусу нису пропали, нити прекинути, али могу да буду озбиљно нарушени уколико представници синдиката и радника прекрше иницијални договор и започну протест, речено је данас Тањугу у влади.
"Преговори нису прекинути нити су пропали. Синдикати и представници радника крше иницијални договор који је постигнут, а то је да ће Влада Србије изаћи са предлогом за раднике који не прихвате понуђени програм након што компанија Фијат заврши процес регистрације радника за рад у иностранству", наводе у влади.
Подсећају да је рок за пријаву радника за рад у иностранству продужен до понедељка, 20. јуна.
Влада Србије ће након истека тог рока изаћи са предлогом, речено је Тањугу у влади.
Медији су данас раније пренели да су преговори са Владом Србије о будућности радника те компаније пропали.
Поједини представници радника тврде да влада није могла да испуни њихов захтев, а то је да данас до 11 сати изађе са конкретном понудом за запослене који су технолошки вишак, нити да говори о висини отпремнина.
Председник Самосталног синдиката фабрике Фијат Србија, Саша Ђорђевић, изјавио је јуче Тањугу да се до уторка 137 радника те крагујевачке компаније пријавило за рад у иностранству, што је услов да задрже посао када Стелантис група почне да производи електрично возило у овом погону.
Навео је да је у међувремену послодавац донекле поправио услове под којима би се ишло на двогодишњи рад у иностранство у друге Стелантисове погоне, како би запослени били мотивисани да се пријаве и да је рок за пријављивање продужен до понедељка, 20. јуна, у 13.00 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала