Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Радници „Фијата“ протестом прекршили договор

Пратите нас
Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да преговори са представницима синдиката и запослених у Фијатовој фабрици у Крагујевцу нису пропали, али и додала да су они који су позвали на протест поново прекршили договорено.
Одговарајући на питања новинара после учешћа на Преспа форуму у Охриду, Брнабићева је поновила да преговори нису прекинути.

„Влада је испунила све што је рекла. Нажалост, они који су данас позвали на протест поново су прекршили договор“, навела је Брнабићева.

Она је додала да је договор са представницима синдиката и запослених у Фијату јасан и да је о томе причала на прес конференцији после састанка у Крагујевцу, као и да су то поновили и представници синдиката и представници радника.
© Tanjug / NEBOJSA RAUSПротест дела радника „Фијата“ у Крагујевцу
Протест дела радника „Фијата“ у Крагујевцу - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
Протест дела радника „Фијата“ у Крагујевцу
„А то је да ми нећемо излазити са коначним ставом о отпремнини или о томе шта ће бити понуђено оним радницима који остану без посла јер су технолошки вишак или зато што не желе да иду у иностранство на 18 или 24 месеца под понуђеним условима. Дакле да ћемо изаћи тек када се заврши процес пријаве радника за иностранство“, рекла је Брнабићева.
Како је напоменула, тај процес се завршава 20. јуна.
Брнабићева је истакла да стоји при ономе што је говорила у Крагујевцу и што је договорено, додајући да ће рањиве категорије бити заштићене — труднице, мајке за децом до пет година, инвалиди, породице које су у процесу вантелесне оплодње.
„Све рањиве категорије биће заштићене тако да не видим чему овај протест данас, али добро, могу да разумем да се људи брину за своју будућност“, казала је Брнабићева, пренео је Танјуг.
Фијат Србија - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
СРБИЈА
Протест дела радника „Фијата“ у Крагујевцу
Представници радника Фијата - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
ЕКОНОМИЈА
За одлазак на рад у иностранство пријавило се 137 Фијатових радника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала