- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Митровићу стиже друштво – још један Орао слеће у „колевку фудбала“?

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOСрпски фудбалер Марко Грујић на утакмици против Милана
Српски фудбалер Марко Грујић на утакмици против Милана - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
Пратите нас
Марко Грујић освојио је дуплу круну са Портом и усталио се у постави код Сержа Консеисаа. Није то прошло незапажено широм Европе, па је тако Фулам, у чијим редовима је Александар Митровић стекао статус хероја, спремио 18 милиона за потпис још једног српског репрезентативца.
После сезоне за памћење Марко Грујић, Звездино дете, могао би да се опроба поново у колевци фудбала. После Ливерпула за који је био премлад (имао 20 година) и који је за њега био превелики залогај у том тренутку, везиста би сада могао да стави параф на уговор са клубом из Лондона.
Према писању португалског Рекорда, Фулам је пред Порто ставио понуду „тешку“ 18 милиона европских новчаница, што је за шест милиона више колико је Порто платио Редсима за његову слободу – 12 милиона евра, по истеку позајмице 2021. године.
По доласку на стадион Драгао није се Грујић експресно наметнуо, што и није било очекивано због жестоке конкуренције „у вези“. Порто је ту увек био најјачи и има неколико вансеријских фудбалера, али је вижљасти Србин који је значајно радио на добијању мишићне масе, успео да се избори за минутажу.
Одиграо је 36 утакмица, постигао је гол и имао две асистенције, док је са клубом из Порта стигао и до четвртфинала Лиге шампиона.
Јасно је да је Грујић у потпуности сазрео и да је спреман за највише домете, то потврђују и партије у репрезентативном дресу, након што му је селектор Драган Стојковић Пикси пружио шансу у Лиги нација.
Миран на лопти, са што мање додира, брзим мењањем стране, све што модеран прототип везног фудбалера треба да поседује.
То очигледно није промакло Фуламу који је на крилима голгетера и иконе клуба Александра Митровића изборио повратак у Премијер лигу. Сада се на Крејвен котиџу ради на ојачавању екипе како поново не би испала у Чемпионшип, а Грујић је „виђен“ као идеално решење за надоградњу везног реда.
Остаје да се види како ће „змајеви“ реаговати на ову понуду, пре свега јер је Грујић био у дугорочним плановима тренера Сержа Консеисаа.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
СПОРТ
Из Сурдулице у Русију за 180.000 евра
Љубинко Друловић и Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
СПОРТ
360 минута за десет дана – шта је видела Србија, а шта је видео Пикси
 Лука Јовић  - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
СПОРТ
Српске копачке на цени у Италији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала