- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американци су „угасили“ Русу сан, али је он нашао начин да помогне другима

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаНикита Мазепин
Никита Мазепин - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
Пратите нас
Руски возач Формуле 1 Никита Мазепин открио је да га екипа Хаса није контактирала након једностраног прекида сарадње почетком марта. Момак родом из Москве основао је фондацију за помоћ руским спортистима који су, као и он, изненада остали без средстава за финансирање.
Амерички тим је одлучио да одмах прекине сарадњу са Мазепином услед ситуације у Украјини, после чега им је 23-годишњи Никита запретио тужбом.

„Била је ово тешка година за мене. Тркам се од своје пете године, провео сам 18 година у покушају да се домогнем Формуле 1 и испуним сан. Тешко је, поготово јер само 20 возача добије дозволу да се трка. Целе прошле сезоне Хас је плаћао цену лоше политике, усвојили су дугорочни програм за две сезоне. Прошле сезоне, мој тимски колега и ја смо веровали у њихове намере. Чак смо 25. фебруара учествовали на тестовима у Барселони, спрмали смо се за старт у Бахреину, када је 5. марта стигло званично писмо о раскиду уговора. Од тог дана нико ме из тима није позвао“, испричао је Мазепин.

Никита каже да се после шока вратио на прави пут и покренуо занимљив пројекат.
© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаНикита Мазепин
Никита Мазепин - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
Никита Мазепин
„Био сам потпуно шокиран и нисам знао шта да радим. Одлучио сам да оснујем добротворну фондацију која ће помоћи спортистима да се адаптирају на изненадни прекид каријере услед недостатка финансија. Ово су први дани у раду и великом послу, а фондација ће пружати неколико помоћи: правну, психолошку и едукативну. Надам се да ће највеће руске компаније видети прилику да допринесу нашим активностима“, рекао је Мазепин.
Макс Ферстапен, детаљ са трке у Имоли, Формула 1 - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СПОРТ
Ферстапен доминира, Ферари није послужио Леклера
Призеры российского этапа чемпионата мира по кольцевым автогонкам в классе Формула-1 в Сочи - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
СПОРТ
Перес на сјајан начин освојио најгламурознију трку Формуле 1 /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала