Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Потоп на улицама, страдали малињаци: Снажно олујно невреме погодило Ивањицу /видео/

© Tanjug / JAROSLAV PAPОлујни облаци
Олујни облаци - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
Пратите нас
Снажно олујно невреме праћено крупним градом поново је опустошило ивањички крај. Цеви у градском језгру нису могле да приме огромну количину падавина за кратко време и вода се излила на улице, на којима је према речима очевидаца прави потоп.
Највећу штету претрпела је путна инфраструктура, али и малињаци.
„Раније непогоде изазвале су велика оштећења, али сада су поједини путни правци буквално однети, као и прилази кућама. Још немамо информацију о броју одсечених села и домаћинстава. Сада се размишља о увођењу ванредне ситуације“, рекао је за РИНУ Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Страдали малињаци

Велика материјална штета поново је причињена на пољопривредним културама. Највише су страдали малињаци у којима је берба већ почела.
„Црни облак стигао је из правца Ариља и почело је страшно невреме. Јак ветар ломио је гране дрвећа и носио по путу, а град величине ораха обрао је воће пре берача. Чули смо да су дејствовали противградни стрелци, вероватно су тако спречили још већу штету и катастрофу“, кажу становници Ивањице.
Иначе, на територији општине Ариље нису забележене веће временске непогоде, а према речима председника општине Предрага Маслара, падала је само киша која није нанела већу материјалну штету, пренео је „Блиц“.
Јако невреме затекло је данас и возаче на путу Рашка-Нови Пазар.
Наиме, како је објављено на Инстаграм страници 192, услед невремена на неколико места је дошло и до одрона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала