- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Чавушоглу у Сарајеву: Став Турске о Додику је јасан

© Sputnik / Лола Ђорђевић Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу током обраћања медијима
 Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу током обраћања медијима - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
Пратите нас
Став Турске је јасан. Волели га или не, Милорад Додик је члан Председништва БиХ, рекао је министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу у Сарајеву.
Министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу рекао је да се односи Турске и БиХ развијају у бројним сегментима и најавио наставак сарадње у политичком, економском и војном смислу.
„У 2021. години остварен је циљ од милијарду долара у обиму спољнотрговинске размене. За ову годину желимо подићи то на виши ниво“, рекао је Чавушоглу након сусрета са министром иностраних послова у Савету министара Бисером Турковић.
Он је додао да турске компаније улажу значајан новац у БиХ.
„Данас смо разговарали и о актуелним дешавањима у регији и одразима кризе у нашем блиском географском простору. Моја посета БиХ се реализује у оквиру посете пет земаља. На сваком од тих сусрета сам искористио прилику да нагласим важност регионалне стабилности и да БиХ представља кључну позицију у очувању стабилности“, рекао је Чавушоглу.
Осврћући се на однос Турске према српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, Чавушоглу је рекао да је став Турске јасан и да на свим сусретима исказују непристрасност ставова.
„Став Турске је јасан. Волели га или не, Милорад Додик је члан Председништва БиХ. Ми на свим сусретима исказујемо непристрасност наших ставова. Са свим саговорницима разговарамо на исти начин када су у питању одлуке које је Република Српска донела, када је реч о политичком и територијалном интегритету БиХ. Ту је наш став јасан са ким год да обављамо разговоре“, рекао је Чавушоглу.
Чавушоглу је поздравио иницијативу за одржавању састанка на којем би учествовали предсједници Турске, Хрватске, Србије и представници народа у БиХ, преноси РТРС.
Застава Туниса - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
СРБИЈА
Може ли Турска на Балкану бити противтежа тврдој западној политици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала