- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија се лако одрекла најбољег на свету: „Жао ми је...“

© AP Photo / Jeff RobersonДушан Домовић Булут
Душан Домовић Булут - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
Пратите нас
Душан Домовић Булут, који је фокусиран на америчку „БИГ 3 лигу“, поручио је да му се Кошаркашки савез Србије захвалио на услугама и да више неће бранити боје националног тима. Булут је иначе пионир баскета 3х3 и најбољи играч планете, а остаје жал што са Србијом на Играма у Токију није освојио злато.
„Кошаркашки савез Србије ми се захвалио на услугама. Окренули су се другим играчима и методама. Увек сам имао жељу да играм за државни тим. То сам доказао небројено пута, превасходно када је баскет 3/3 као спорт још био у повоју, када се играло без икакве надокнаде нисам пропушта ниједно такмичење“, рекао је Булут и додао:
„Погодила ме је мало чињеница да смо уз помоћ мог начина рада, приступа и метода стигли ту где јесмо, да смо најтрофејнија баскеташка нација на свету. Ако је већ тако, жао ми је да ако су у КСС већ знали да ће Олимпијске игре у Токију бити моје последње у националном тиму, зашто ми онда нису дали одрешене руке да водим тим онако како сам ја мислио да је најбоље“, запитао се наглас Булут.
Душан има 36 година, али је у врхунској форми и даље може да игра на највишем нивоу. Током богате репрезентативне каријере освојио је велики број трофеја. Четири злата на светским првенствима, два на европским првенствима.
У више наврата се налазио на врху ФИБА ранг листе за најбољег баскеташа планете.
Оно што га боли јесте што Србија није успела да освоји злато на Олимпијским играма у Токију, где се на крају задовољила бронзом.
„Морам да признам да ме боли и даље. Пропустио сам шансу. Момци који су сада у националном тиму, имаће прилику да то исправе, ја очиглендо нећу. То је нешто што ће ме прогањати и заувек остати у неком делу мог мозга као нешто што нисам успео да остварим, а силно сам желео“, истакао је Булут који ће другу годину заредом бити члан БИГ 3 лиге, где ће са капитенском траком предводити Елијенсе.
Јоргос Принтезис - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
СПОРТ
Човек који је растужио Русе кошем у последњој секунди одлази у пензију /видео/
Клеј Томпсон и Стеф Кари, Голден Стејт Вориорси - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
СПОРТ
Американац поручио Професору: Идемо у Београд /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала