- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Велики протест у Скопљу: Опозиција тражи ванредне изборе /фото, видео/

© Фото : Facebook/ВМРО-ДПМНЕ, ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО/PrintscreenПротест у Скопљу у организацији ВМРО-ДПМНЕ са захтевом да се одрже ванредни избори
Протест у Скопљу у организацији ВМРО-ДПМНЕ са захтевом да се одрже ванредни избори - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
Пратите нас
Велики протест одржан се у Скопљу у организацији опозиционе ВМРО-ДПМНЕ, којим се тражи одржавање превремених парламентарних избора.
Протест је одржан испред зграде Владе Северне Македоније под слоганом „Превише је“.
Из највеће македонске опозиционе партије саопштили су да постоји велики број разлога за одржавање превремених парламентарних избора.
„Македонија је потонула у сиромаштво, беду, цене основних прехрамбених производа су високе, гориво је најскупље у региону, струја је скупа, плате ниске, инфлација висока, здравство је руинирано, образовање катастрофално. Колапс економије, распродани национални и државни интереси, Бугарска нас понижава, велики број грађана се исељава, криминал, корупција, тендери у четири ока, само су неке ствари са којима се грађани суочавају током владавине СДСМ и ДУИ“, саопштено је из ВМРО-ДПМНЕ, преносе македонски медији.
Лидер странке Христијан Мицкоски поручио је у обраћању окупљенима да промена мора бити и да ће се борба наставити свуда - у парламенту, на улицама, у градовима и селима.
"Наш велики циљ је да победимо и казнимо социјалдемократе и њихову непромишљену, злочиначку и издајничку власт", поручио је Мицкоски.
Позивајући на ванредне изборе, рекао је да би алтернатива њиховој победи на биралиштима био губитак земље.
"Или ћемо се борити и победити или ће Македоније нестати. Имамо ли избора", рекао је Мицкоски.
Мицкоски је критиковао премијера Димитра Ковачевског и Владу што су, каже, ћутали о најновијем предлогу Француске да се захтеви Софије, попут уврштавања бугарске мањине у устав Северне Македоније, укључе у преговарачки процес Скопља и Европске уније.
"Да будемо јасни, то није ништа друго до капитулација без одлагања, оно што би се могло назвати бугаризацијом Македоније на рате или дипломатским нокаутом", рекао је Мицкоски, пренео је РТС, наводећи да је на протесту било на десетине хиљада људи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала