- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Начелник Генералштаба британске војске: Потребно створити армију која може да победи Русију

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISБритански војници на тенку "Чаленџер 2"
Британски војници на тенку Чаленџер 2  - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
Пратите нас
Потребно је створити армију која може да победи Русију, изјавио је нови начелник Генералштаба британске војске Патрик Сандерс.
„Постоји хитна потреба да се изгради војска која може да се бори заједно са нашим савезницима и да победи Русију у борби“, рекао је генерал Сандерс обраћајући се војницима, преноси „Индепендент“.
Такође је напоменуо да његова генерација треба да припреми војску да се „поново бори у Европи“, „јер је инвазија Русије на Украјину довела до нове ере несигурности“.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је раније да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, као и да су санкције задале озбиљан ударац целој светској економији. Према његовим речима, главни циљ Запада је да погорша животе милиона људи.

Специјална војна операција у Украјини

Председник земље Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Путин је изјавио да је циљ операције „заштита људи који су осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
СВЕТ
Столтенберг: НАТО ће прогласити Русију за претњу безбедности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала