- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска застава се вијори у Лос Анђелесу /видео/

© REUTERS / Jayne Kamin-OnceaСрпски нападач Дејан Јовељић
Српски нападач Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
Пратите нас
Српски интернационалац Дејан Јовељић постигао је гол и донео бод Лос Анђелес Галаксију у дуелу са Портландом - 1:1 (0:1). Уследила је прослава у којој су талентованом нападачу навијачи додали српску заставу, коју је Јовељић поносно раширио и пустио је да се вијори, док је на трибинама владала свечарска атмосфера.
Дејан Јовељић наставља да тресе мреже у Америци. Ово је чак четврти погодак на претходне три утакмице у МЛС лиги и америчком купу за бившег нападача Црвене звезде.
Јовељић је као и у претходним сусретима шансу добио са клупе, а мрежу је погодио у 88. минуту, чиме је показао тренеру Грегу Ванеју да му оправдано указује поверење и да би у будућности могао да се нађе и у стартних 11.
Овога пута Србин је ушао у игру раније него иначе, због повреде Васкеза у 32. минуту.
Успели су гости из Портланда да стигну до предности преко Чаре у 38. минуту и поменутим резултатом се отишло на полувреме.
Дуго су мреже мировале, практично до самог краја сусрета када је на сцену ступио Дејан Јовељић.
У стилу прекаљених голгетера „покупио“ је главом и проследио лопту у мрежу на оштар центаршут Хулијана Арауха са десне стране. Добио је Јовељић жути картон због скидања дреса, али ко мари за то...
Уследило је славље са тробојком и потврда се је Јовић сазрео и да би селектор Србије Драган Стојковић Пикси убудуће и те како требало да обрати пажњу шта и како ради бивши шпиц Црвене звезде у Америци.
Подсетимо, Јовељић је и у претходном колу против Остина у победи Л.А. Галаксија резултатом 4:1, постигао два гола и асистирао Чичариту, док је и против градског ривала такође пронашао пут до мреже у тријумфу 3:1 у осмини финала купа.
Норвешки фудбалер Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
СПОРТ
„Дуге деветке" су опет на цени /видео/
Застава Лиге нација пред почетак меча - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
СПОРТ
Звезде су биле смркнуте – али некима је и свануло
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала