- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фића „вози“ против традиције – за прву титулу у каријери

© Sputnik / Лола ЂорђевићФилип Крајиновић
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
Пратите нас
Изванредну недељу на лондонској трави Филип Крајиновић ће имати прилику да крунише финалним дуелом и борбом за пехар са Италијаном Матеом Беретинијем (14.30 часова). Фића ће „возити“ против традиције и покушаће да освоји прву АТП титулу из петог покушаја.
Србин је, без сумње, аутсајдер у овом финалу, не само због негативног скора у деулима са Италијаном, већ и ако имамо у виду Матеов скор на трави у протеклих неколико година.
Од 2019. године Италијан има сјајан учинак на травнатој подлози (30-3). Највећи део победа остварио је у 2021. када је забележио скор од 19-1, а једини пораз те године био је од Новака Ђоковића у финалу Вимблдона.
Ове године Беретини има скор 8-0 на трави и већ један трофеј освојен у Штутгарту прошлог викенда.
Крајиновић је, пак, у Лондону направио серију од четири везане победе на трави и тренутно је у најбољој серији на овој подлози у каријери. Најбољу партију пружио је у полуфиналу против Хрвата Чилића кога је испрашио у два сета (6:3, 6:3).

„Осећај је невероватан. Не могу да верујем да сам стигао до финала, посебно јер нисам никада до овог турнира победио на трави. Обично бих дошао овде и покушао да победим меч или два, али ово јем стварно фантастично“, рекао је Филип после дуела са Чилићем.

Крајиновић такође не може да се похвали скором када игра против тенисера из топ 10 на АТП листи јер има негативан учинак (4-24). У протеклих шест месеци два пута се сусрео са играчима из врха, победио Рубљова у Риму и изгубио од Оже-Алијасима на Ролан Гаросу.
Беретини и Крајиновић су до сада играли два пута и оба пута је славио Италијан. Обе победе Матеа десиле су се на шљаци, а играње на трави му даје још веће шансе против нашег тенисера.
© AP Photo / Andy BrownbillИталијански тенисер Матео Беретини
Италијански тенисер Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
Италијански тенисер Матео Беретини
Крајиновић у Лондону јури прву титулу на АТП туру у каријери, после неуспешних четири покушаја. У финалу мастерса у Паризу (2017) од Филипа је бољи био Џек Сок са 5:7, 6:4, 6:1.
На турниру у Будимпешти Србин је 2019. године изгубио баш од Беретинија са 6:4, 3:6, 1:6, а исте сезоне изгубио је и финале Стокхолма од Дениса Шаповалова (4:6, 4:6).
Последње финале Kрајиновић је изгубио у јулу прошле године у Хамбургу од Шпанца Пабла Kарења Бусте, 2:6, 4:6.
Новак Ђоковић и Данил Медведев на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
СПОРТ
Рус пред финале причао о Ђоковићу: Не, то не би било фер
Денис Шаповалов - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
СПОРТ
Да Шаповалов каже коју реч на тему људских права
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала