- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијан има бројке пред којим ће и Новак занемети на Вимблдону

© AP Photo / Hamish BlairИталијански тенисер Матео Беретини прославља победу над Гаелом Монфисом у четвртфиналу Аустралијан опена 2022.
Италијански тенисер Матео Беретини прославља победу над Гаелом Монфисом у четвртфиналу Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
Пратите нас
Матео Беретини, италијански тенисер, има нову невероватну сезону на трави, а његов успех још више је на значају када се узме у обзир да се вратио после повреде.
Сезону из снова игра Матео Беретини. После освојене титуле у Штутгарту, Италијан је подигао трофеј и у Квинсу и то победом над Филипом Крајиновићем.
Беретини није играо од Индијан Велса због повреде и било је питање на који ће се начин вратити на терен.
Испоставило се да је Италијан стигао изузетно спреман на своју омиљену подлогу на којој је остварио највеће резултате у каријери.
Победом над Крајиновићем, Беретини је уписао девети тријумф на трави наспрам нула пораза у овој сезони.
Од 2019. године Матео је укупно изгубио само четири пута, а славио у 58 мечева.
Због ове статистике Беретини ће сигурно бити један од највећих фаворита на Вимблдону на ком је прошле сезоне играо финале против Новака Ђоковића.
У том мечу српски тенисер изгубио је први сет, али је у наставку Беретинија притисак самлео због чега није могао да парира у том тренутку најбољем тенисеру света.
Ипак, и ове године Новак ће на Вимблдону у Беретинију имати једног од најозбиљнијих ривала када се узме у обзир колико расположено игра на трави.
Од седам освојених турнира, чак четири је освојио на трави и због тога са разлогом доказао да је заслужио да буде међу десет најбољих тенисера света.
Ипак то неће бити јер му се брише 1.200 бодова освојених прошле године на Вимблдону.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
СПОРТ
Кецмановић поражен на старту Мајорке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала