- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Обећање Европске комисије Украјини је као изградња комунизма

© Sputnik / Юлия Зырянова / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
Пратите нас
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је упоредио обећање Европске комисије Украјини, на тему њеног чланства у ЕУ, са принципима изградње комунизма: обећавали и то многима.

„Ситуација повезана са појавом светске среће у ЕУ подсећа ме на заклињања које је Европска комисија дала у вези са кандидатуром Украјине за чланство. Обећали су. Тачно, обећали су. А обећали су само Малорусији, чак не Грузији (увредио бих се на њиховом месту, а да не говорим о Турској). Обећали, али под одређеним условима. Нешто као, требало би да постану бољи и чистији, мање корумпирани, развијенији, просветљенији, паметнији. А тетка Урсула је чак рекла да Украјинци умиру за чланство у ЕУ. А даље је све као са изградњом комунизма, јер датум нису дали“, написао је он на Телеграму.

Медведев је додао да је наведен велики број апстрактних услова који се не могу проверити, притом, њихова објективна верификација није могућа.

„Може се десити да се догоди све исто као што је било са СССР-ом. Комунизам би можда и наступио да је сачуван СССР, али он је, нажалост, умро. Разумете на шта алудирам? А онда, да куцнем у дрво, шта ако и ЕУ до тад нестане? Страшно је и помислити какав ће избити скандал, јер које су све жртве принете на олтару уласка у ЕУ и колико су изневерена очекивања несрећних Украјинаца?“, закључио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије.

Подсетимо, Европска комисија је ове недеље препоручила да се Украјини и Молдавији додели статус кандидата за Европску унију. Коначну одлуку донеће лидери ЕУ на самиту који ће бити одржан 23. и 24. јуна.
Чланови украјинске заједнице у Португалији на митингу подршке уласку Украјине у ЕУ испред амбасаде Холандије у Лисабону - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
СВЕТ
ЕК навела услове за одузимање Украјини статуса кандидата у ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала