Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шеклер објаснио ко је најугроженији од мајмунских богиња

© AFP 2023 / CHARLES BOUESSELЦентралноафричак република, мајмунске богиње
Централноафричак република, мајмунске богиње - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
Пратите нас
Вирусолог Миланко Шеклер поновио је данас да мајмунских богиња треба да се плаше мушкарци хомосексуалне орјентације и нагласио да је важно држати се чињеница када је реч о овој болести.
„То је да се болест тешко преноси, нема мртвих, лекова има, има пуно података да вакцина за богиње, обичне, у случају мајмунских богиња може да се да првог дана симптома и драстично слаби клиничку слику", рекао је Шеклер за Танјуг и нагласио да се у случају те болести вакцина даје и у терапијске сврхе.
Каже и да је важно то што се зна да се болест неће претворити у пандемију.

„Смртност од мајмунских богиња је јако мала, практично нико није умро. Има једна смрт под истрагом која треба да покаже да ли је човек умро од мајмунских богиња или не“, рекао је Шеклер и додао да говори о европском континенту, а да је ситуација у Африци мало другачија и иде и до десет одсто.

Нагласио је да они који треба да се боје болести и разговарају са лекарима су они који су малена субпопулација мушкараца који имају хомосексуалне склоности.
Они су, каже, најугроженији и о здрављу треба да разговарају са лекаром како би им објаснио превентивне мере.
„Факат који нико не може да негира, многи су покушавали да би направили циркус да траже родну равноправност. Мушкарци хомосексуалне орјентације су много угроженији, факат је да је јако мало оболелих жена и мушкараца који немају хомосексуалне склоности“, рекао је Шеклер.
Људи, како је навео, морају да се понашају сходно васпитању и образовању и информацијама које ће, ако су угрожени, добијати од лекара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала