- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин мајстор за трофеје

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаДејан Радоњић – тренер КК Црвена звезда
Дејан Радоњић – тренер КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
Дејан Радоњић је мајстор Црвене звезде за освајање трофеја. Колико је важан за новију историју црвено-белих показује податак да је освајањем КЛС лиге стигао до чак четврте трипле круне! Дакле, црногорски стручњак је 2015, 2017, 2021. и 2022. године освојио Куп Радивоја Кораћа, АБА лигу и КЛС.
Истина, ове године му је посао био олакшан самим тим што Партизан није играо КЛС лигу, али то је већ нека друга тема.
Успеси у последњих 10 година Црвене звезде уско се везују за Радоњића. У више наврата се показао као тренер са идејом, тренер који воли да игра јаку дефанзиву и рачуна на проверене снаге. Ове године је управо такве играче довео у тим и то му се исплатило са новом триплом круном.
Колико се Радоњић специјализовао за успехе, посебно када се ломи сезона, показује да је од 2015. до данас освојио сваки плеј-оф АБА лиге у ком је учествовао.
Ове сезоне освојио је пети шампионат АБА лиге, чиме се по броју титула чак изједначио са дугогодишњим стратегом црно-белих Душком Вујошевићем. Радоњић је до пет трофеја дошао у два мандата - 2015, 2016, 2017, 2021. и 2022. године, а Вујошевић је био најбољи 2007, 2008, 2009, 2010. и 2013. године.
Уједно, Радоњић је првак Србије био пет пута, а Kуп Радивоја Kораћа је освојио пет пута.
Навијачи Црвене звезде могу са посебном пажњом да гледају на 25. децембар 2020. године када се Радоњић вратио у клуб, а исти је задужио са тиме што је водио црвено-беле од 2013. до 2017. године, тим је водио 326 пута и остварио 239 победа.
Радоњић се вратио у клуб и преузео тим од Саше Обрадовића, а тај маневар председника Небојше Човића показао се као изузетан. Црногорски стручњак је то сада поново показао.
Све говори да ће Радоњић водити Црвену звезду и наредне сезоне у којој ће црвено-бели играти у Евролиги.
„Kао што знате, Дејану истиче уговор за неколико дана. Засад смо причали о његовом останку, наставку сарадње, али више ћемо знати наредне седмице. Прво да прође финале“, рекао је недавно Небојша Човић.
Сигурно да ће клуб са Малог Калемегдана учинити све да задржи Радоњића и да ће му пружити адекватна појачања за изазовну сезону која следи.
Радоњић је направио највећи „скалп“ каријере тако што је надиграо Жељка Обрадовића у финалној серији, већ се златним словима уписао у историју Црвене звезде и видећемо да ли ће моћи да понови успехе и наредне сезоне када ће и Партизан играти у Евролиги.
Кошаркаши Реал Мадрида
 - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
СПОРТ
Реал је првак Шпаније! Миротић се „угасио“, а бледа Барса пала у финалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала