Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић из Стразбура: Изгледа да свима одговара да Косово не буде одмах на дневном реду

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПредседник Скупштине Србије Ивица Дачић
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
Председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић оценио је да, без обзира што се о кандидатури тзв. Косова за чланство у Савету Европе доста говорило, изгледа да је свима у овом моменту одговарало да то баш не буде одмах на дневном реду и додао да ће се о томе вероватно тек на јесен нешто више знати.
Дачић је новинарима у Стразбуру, после седнице Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ), на којој је учествовао као шеф делегације српског парламента, изјавио да питање „Косова и њихова кандидатура за чланство у Савету Европе“ још није ушло у процедуру.
„Пре него што ПССЕ покрене процедуру, о томе би требало да покрене тему Комитет министара спољних послова земаља чланица Савета Европе“, појаснио је Дачић.
Како је навео, у међувремену се чуло да тзв. Косово тражи неки посебан статус специјалног госта или нешто што би их припремало и дало могућност да буде део ПССЕ.
„Али, до те иницијативе није дошло, тако да у сваком случају имају право да учествују као гости посматрачи у неким радним телима, али за сада нема промене у њиховом статусу. Када ће то бити, о томе ће се вероватно тек на јесен нешто више знати“, казао је председник Народне скупштине, пренео је Танјуг.
Заставе чланица Савета Европе - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
СРБИЈА
Постављена четири услова за пријем Косова у Савет Европе
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
СРБИЈА
Курти: Припремамо се за апликацију за чланство у НАТО-у и ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала